نسب کودکان متولدشده از رحم اجارهای؛ مطالعه تطبیقی در حقوق موضوعه ایران و ترکیه: تفاوت میان نسخهها
(صفحهای تازه حاوی «'''نسب کودکان متولدشده از رحم اجارهای؛ مطالعه تطبیقی در حقوق موضوعه ایران و ترکیه''' نام مقاله ای از ناصر بیرامی فارفار و نجمه رزمخواه است که در شماره 41 (خرداد1399) فصلنامه پژوهشهای حقوقی منتشر شده است. == چکیده == همانگونه که جامعه مدام...» ایجاد کرد) |
(بدون تفاوت)
|
نسخهٔ ۶ فوریهٔ ۲۰۲۳، ساعت ۱۸:۴۸
نسب کودکان متولدشده از رحم اجارهای؛ مطالعه تطبیقی در حقوق موضوعه ایران و ترکیه نام مقاله ای از ناصر بیرامی فارفار و نجمه رزمخواه است که در شماره 41 (خرداد1399) فصلنامه پژوهشهای حقوقی منتشر شده است.
چکیده
همانگونه که جامعه مدام درحال تغییر و تحوّل است، معنا و مفهوم و یا کارکرد نهادهای اجتماعی هم در گذر زمان دستخوش تغییر و تحوّل میگردد. با پیشرفتهای علمی و تکنولوژیک بشر در عرصههای مختلف، شیوههای درمان ناباروری و تولیدمثل نیز دچار دگرگونی شده و شکل نوین به خود گرفته است. غرض اصلی از بحث پیرامون «جایگزینی رحم» در این پژوهش، سخن گفتن درباره یکی از آثار مهم این قرارداد یعنی تبیین نسب کودکان متولدشده از این روش است. جانشینی در بارداری یکی از شیوههای درمان ناباروری است که بهموجب این شیوه تخمک زنان نابارور با اسپرم شوهران آنان در محیط آزمایشگاه لقاح یافته و جنین حاصله بهمنظور رشد و پرورش به رحم زن دیگری منتقل میشود که از این زن تعبیر به مادر جانشین میشود. یکی از مهمترین مساﺋلی که در اینجا مطرح میشود این است که کودک متولدشده از قرارداد رحم جایگزین منتسب به کدام مادر میباشد؟ دراینزمینه دیدگاههای مختلفی در ایران و ترکیه مطرح شده است و با وجود سکوت مقننین در این دو کشور و فقدان قانون صریح و مشخص دراینزمینه، با استناد به رویه موجود، میتوان نتیجه گرفت که حقوق ایران کودک را منتسب به مادر ژنتیک (صاحب تخمک) و حقوق ترکیه کودک را منتسب به مادر فیزیولوژیک (نگهداریکننده) میداند.