تحلیل معیارهای احراز اصالت آثار معماری در حقوق مالکیت فکری: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(صفحه‌ای تازه حاوی «'''تحلیل معیارهای احراز اصالت آثار معماری در حقوق مالکیت فکری''' نام مقاله ای از محمد جواد عبداللهی، مریم شریفی رنانی و رضا عرب زاده است که در شماره یکم ( بهار و تابستان1401) فصلنامه حقوق خصوصی منتشر شده اس...» ایجاد کرد)
(بدون تفاوت)

نسخهٔ ‏۷ فوریهٔ ۲۰۲۳، ساعت ۰۱:۵۹

تحلیل معیارهای احراز اصالت آثار معماری در حقوق مالکیت فکری نام مقاله ای از محمد جواد عبداللهی، مریم شریفی رنانی و رضا عرب زاده است که در شماره یکم ( بهار و تابستان1401) فصلنامه حقوق خصوصی منتشر شده است.

چکیده

آثار معماری به منزلة یکی از عرصه‌های مهم هنری در اسناد بین‌المللی (همچون بند 1 مادة 2 کنوانسیون برن) و حقوق کشورهای مختلف (مانند بند 7 مادة 2 قانون حمایت از حقوق مؤلفان، مصنفان، و هنرمندان ایران) مورد حمایت قرار گرفته‌اند. اما این حمایت در عمل با چند چالش جدی‌ـ همچون تحلیل مفهوم ساختمان، تفکیک اثر اولیه (نقشه) از ساختمان، تحلیل عنصر اصالت‌ـ مواجه است. در تحقیق حاضر سعی شد عنصر اصالت به مثابة یکی از ارکان اثر قابل حمایت در مخلوقات حوزة معماری تحلیل شود. مهم‌ترین معیارهای اصالت در آثار معماری معیار عدم کارکرد، معیار تجزیه، و معیار مطلق هستند. اما به دلیل نقصان هر یک از این معیارها معیارهای فرعی نیز وجود دارند که می‌توانند در این مسیر به قاضی کمک کنند. تحلیل هر یک از این معیارهای اصلی و فرعی در نهایت محققان را به این نتیجه رهنمون کرد که هیچ‌ معیار برتر و مطلقی وجود ندارد.

کلیدواژه ها

  • اثر معماری
  • اثر هنری
  • اصالت
  • تفکیک ایده از بیان
  • سازه

مواد مرتبط