پیشگیری از فساد در کمکهای بشردوستانه بینالمللی: تفاوت میان نسخهها
(صفحهای تازه حاوی «'''پیشگیری از فساد در کمکهای بشردوستانه بینالمللی''' نام مقاله ای است از محمد حبیبی مجنده و سید مهدی برقعی که در شماره چهار دوره پنجاه و یک (زمستان 1400) فصلنامه مطالعات حقوق عمومی دانشگاه تهران منتشر شده است. == چکیده == کمکهای بشردوست...» ایجاد کرد) |
(بدون تفاوت)
|
نسخهٔ ۸ فوریهٔ ۲۰۲۳، ساعت ۱۵:۲۳
پیشگیری از فساد در کمکهای بشردوستانه بینالمللی نام مقاله ای است از محمد حبیبی مجنده و سید مهدی برقعی که در شماره چهار دوره پنجاه و یک (زمستان 1400) فصلنامه مطالعات حقوق عمومی دانشگاه تهران منتشر شده است.
چکیده
کمکهای بشردوستانه مانند غذا، آب، مواد بهداشتی، دارو، کمکهای مالی و...، پس از فرایند جمعآوری توسط دولت آسیبدیده و در برخی موارد با حمایت دولتهای دیگر، سازمانهای بینالمللی و غیردولتی، میبایست در میان جمعیت آسیبدیده توزیع شود. در این مرحله فرصتهای بهوجودآمده و منابع متعدد، ممکن است زمینه را برای فسادِ افراد و گروهها فراهم کرده و روند امدادرسانی و بازسازی را کُند سازد. ازاینرو، اقدامات پیشگیرانۀ دولتها در مبارزه با فساد، در پیش و پس از وقوع فجایع بسیار مهم است. با وجود اهمیت این موضوع، جامعۀ بینالمللی تاکنون تنها بهصورت موردی سعی در پاسخگویی به این مشکل اساسی داشته و از نبود کنوانسیون و نهادی مستقل برای مبارزه با فساد بهخصوص در زمان امدادرسانی رنج میبرد. به همین دلیل، در مقالۀ پیش رو، ضمن اشاره به وظایف دولت آسیبدیده در جلوگیری از فساد در کمکهای بشردوستانه، به اقدامات سازمانهای دولتی و غیردولتی، بهویژه سازمان شفافیت بینالملل و بررسی معاهدات و کنوانسیونهای بینالمللی و راهکارهای آنها برای جلوگیری و مبارزه با فساد هنگام وقوع فجایع طبیعی پرداخته خواهد شد.
کلیدواژهها
- حقوق بین الملل
- فساد
- فجایع طبیعی
- کمک های بشر دوستانه