طرح موازی دعاوی معاهداتی و قراردادی در اختلافات سرمایه‌گذاری خارجی: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(صفحه‌ای تازه حاوی «'''طرح موازی دعاوی معاهداتی و قراردادی در اختلافات سرمایه‌گذاری خارجی''' نام مقاله ای است از لیلا رضوی طوسی و سید جمال سیفی و محسن محبی که در شماره چهار دوره پنجاه و دو (زمستان 1401) فصلنامه مطالعات حقوق عمومی دانشگاه تهران منتشر شده است....» ایجاد کرد)
(بدون تفاوت)

نسخهٔ ‏۱۶ فوریهٔ ۲۰۲۳، ساعت ۲۱:۵۶

طرح موازی دعاوی معاهداتی و قراردادی در اختلافات سرمایه‌گذاری خارجی نام مقاله ای است از لیلا رضوی طوسی و سید جمال سیفی و محسن محبی که در شماره چهار دوره پنجاه و دو (زمستان 1401) فصلنامه مطالعات حقوق عمومی دانشگاه تهران منتشر شده است.

چکیده

معاهدات و قراردادهای سرمایه‌گذاری دو سند حقوقی متفاوت به‌منظور تشویق و حمایت از سرمایه‌گذاری خارجی‌اند که امکان همزیستی و حکومت همزمان این دو در قضیة سرمایه‌گذاری واحد متصور است. در حقوق سرمایه‌گذاری بین‌المللی همزیستی اسناد مذکور با مشکلات اساسی همراه است. به ‌بیان‌ دیگر به‌دلیل گستردگی دامنۀ معیارهای چگونگی رفتار با سرمایه‌گذاران به‌خصوص معیار رفتار عادلانه و منصفانه در مواقعی نقض قرارداد، نقض موازین موسع معاهداتی محسوب می‌شود. در نتیجه با توجه به تمایز شروط حل‌وفصل اختلاف‌های مندرج در قرارداد و معاهدۀ سرمایه‌گذاری و قابلیت اعمال متقارن هریک از شروط مسئلة تداخل صلاحیت مراجع رسیدگی قراردادی و معاهداتی وجود خواهد داشت. مقالۀ حاضر مروری بر شرایطی است که به ‌موجب آن دیوان‌های داوری معاهدات سرمایه‌گذاری همزمان صلاحیت بررسی دعاوی مربوط به نقض قرارداد سرمایه‌گذاری را دارند. بدین‌منظور این مقاله در مقام تحلیل آرای داوری ایکسید از حیث استخراج روش تفسیری مقبول در قضیه است تا معلوم شود که کدام‌یک از روش‌های تفسیری مضیق یا موسع مناسب‌تر است.

کلیدواژه‌ها

  • دعاوی قراردادی
  • دعاوی معاهداتی
  • دیوان داوری ایکسید
  • شرط التزام
  • شرط چند گزینه ای
  • شرط حل و فصل اختلاف

مواد مرتبط