نظریه شماره 7/1402/42 مورخ 1402/02/30 اداره کل حقوقی قوه قضاییه درباره واریز دیه طفل به حساب مادر یا خود طفل با وجود در قید حیات بودن ولی: تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
(+ 6 categories using HotCat)
بدون خلاصۀ ویرایش
 
خط ۷: خط ۷:


== نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه ==
== نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه ==
مطابق ماده ۱۱۸۳ قانون مدنی: در کلیه امور مربوط به اموال و حقوق مالی مولی علیه، ولی [[نماینده قانونی]] او می باشد . ماده ۶ قانون حمایت خانواده مصوب ۱۳۹۱ به عنوان استثنایی بر حکم مندرج در ماده ۱۱۸۳ قانون مدنی، اطلاق ماده پیش گفته را صرفا در مواردی که مادر حضانت طفل یا نگهداری [[محجور]] را به اقتضاء ضرورت بر عهده دارد و نیز صرفا در دعوی مطالبه نفقه طفل یا محجور با [[تخصیص]] مواجه کرده است. با توجه به مراتب پیش گفته و ضرورت تفسیر استثناء بر [[قدر متیقن]]، در امور دیگری غیر از موارد مصرح در ماده ۶ قانون حمایت خانواده مصوب ۱۳۹۱؛ از جمله موضوع استعلام (دریافت دیه طفل)، نمی توان مادر را به عنوان نماینده طفل یا محجور شناخت و در صورت عدم دسترسی به ولی طفل یا عدم مراجعه او جهت دریافت دیه و امثال آن، باید طبق مقررات [[ماده ۱۱۸۴ قانون مدنی|مواد ۱۱۸۴]]، [[ماده ۱۱۸۵ قانون مدنی|۱۱۸۵]] و [[ماده ۱۱۸۷ قانون مدنی|۱۱۸۷ قانون مدنی]] اقدام شود. بدیهی است در اجرای مواد قانونی پیش گفته، نصب مادر به عنوان [[قیم]] یا [[امین]] طفل یا محجور (در صورت دارا بودن شرایط لازم برای تصدی) بلا مانع است.
مطابق ماده ۱۱۸۳ قانون مدنی: در کلیه امور مربوط به اموال و حقوق مالی مولی علیه، ولی [[نماینده قانونی]] او می باشد . [[ماده 6 قانون حمایت خانواده]] مصوب ۱۳۹۱ به عنوان استثنایی بر حکم مندرج در ماده ۱۱۸۳ قانون مدنی، اطلاق ماده پیش گفته را صرفا در مواردی که مادر حضانت طفل یا نگهداری [[محجور]] را به اقتضاء ضرورت بر عهده دارد و نیز صرفا در دعوی مطالبه نفقه طفل یا محجور با [[تخصیص]] مواجه کرده است. با توجه به مراتب پیش گفته و ضرورت تفسیر استثناء بر [[قدر متیقن]]، در امور دیگری غیر از موارد مصرح در [[ماده 6 قانون حمایت خانواده]] مصوب ۱۳۹۱؛ از جمله موضوع استعلام (دریافت دیه طفل)، نمی توان مادر را به عنوان نماینده طفل یا محجور شناخت و در صورت عدم دسترسی به ولی طفل یا عدم مراجعه او جهت دریافت دیه و امثال آن، باید طبق مقررات [[ماده ۱۱۸۴ قانون مدنی|مواد ۱۱۸۴]]، [[ماده ۱۱۸۵ قانون مدنی|۱۱۸۵]] و [[ماده ۱۱۸۷ قانون مدنی|۱۱۸۷ قانون مدنی]] اقدام شود. بدیهی است در اجرای مواد قانونی پیش گفته، نصب مادر به عنوان [[قیم]] یا [[امین]] طفل یا محجور (در صورت دارا بودن شرایط لازم برای تصدی) بلا مانع است.


== مواد مرتبط ==
== مواد مرتبط ==
* [[ماده 6 قانون حمایت خانواده]]


* [[ماده ۱۱۸۳ قانون مدنی]]
* [[ماده ۱۱۸۳ قانون مدنی]]