نظریه شماره 7/1400/575 مورخ 1400/09/06 اداره کل حقوقی قوه قضاییه درباره تعیین جزای نقدی براساس ارزش کالای قاچاق مکشوفه: تفاوت میان نسخه‌ها

نگارش چکیده + لینک های درون ویکی + مواد مرتبط + جستارهای وابسته
(صفحه‌ای تازه حاوی «{{جعبه اطلاعات نظریات مشورتی|شماره نظریه=7/1400/575|شماره پرونده=1400-51-575 ک|تاریخ نظریه=1400/09/06}} '''استعلام''': در پرونده قاچاق پس از صدور حکم قطعی، محکوم اعتراض خود نسبت به ارزش گذاری اموال موضوع قاچاق را پی گیری و در نهایت کمیسیون رسیدگی به اختلافات گم...» ایجاد کرد)
 
(نگارش چکیده + لینک های درون ویکی + مواد مرتبط + جستارهای وابسته)
خط ۱: خط ۱:
{{جعبه اطلاعات نظریات مشورتی|شماره نظریه=7/1400/575|شماره پرونده=1400-51-575 ک|تاریخ نظریه=1400/09/06}}
{{جعبه اطلاعات نظریات مشورتی|شماره نظریه=7/1400/575|شماره پرونده=1400-51-575 ک|تاریخ نظریه=1400/09/06|موضوع نظریه=[[آیین دادرسی کیفری]]|محور نظریه=[[جزای نقدی]]}}


'''استعلام''': در پرونده قاچاق پس از صدور حکم قطعی، محکوم اعتراض خود نسبت به ارزش گذاری اموال موضوع قاچاق را پی گیری و در نهایت کمیسیون رسیدگی به اختلافات گمرکی ارزش کمتری را برای اموال تعیین و اعلام می کند. نظر به این که ارزش اموال مبنای محاسبه جزای نقدی بوده است، تکلیف محکومیت قطعی از حیث میزان جزای نقدی چیست؟
'''چکیده نظریه شماره 7/1400/575 مورخ 1400/09/06 اداره کل حقوقی قوه قضاییه درباره تعیین جزای نقدی براساس ارزش کالای قاچاق مکشوفه:''' اگر [[جزای نقدی]] بر اساس ارزش کالای [[قاچاق]] مکشوفه تعیین و [[حکم]] نیز بر همین اساس صادر و [[رای قطعی|قطعی]] شده باشد و بعد از صدور حکم قطعی مشخص گردد ارزش کالای قاچاق مکشوفه کمتر از میزان اعلامی بوده و جزای نقدی مورد حکم بیش از استحقاق محکوم تعیین شده، موضوع از مصادیق [[اعاده دادرسی]] است و قابل اعاده دادرسی می باشد.
 
== استعلام ==
در پرونده قاچاق پس از صدور حکم قطعی، محکوم [[اعتراض]] خود نسبت به ارزش گذاری اموال موضوع قاچاق را پی گیری و در نهایت کمیسیون رسیدگی به اختلافات گمرکی ارزش کمتری را برای اموال تعیین و اعلام می کند. نظر به این که ارزش اموال مبنای محاسبه جزای نقدی بوده است، تکلیف محکومیت قطعی از حیث میزان جزای نقدی چیست؟


== نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه ==
== نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه ==
در فرض استعلام که جزای نقدی بر اساس ارزش کالای قاچاق مکشوفه تعیین و حکم نیز بر همین اساس صادر و قطعی شده است، چنانچه بعد از صدور حکم قطعی مشخص شود ارزش کالای قاچاق کمتر از میزان اعلامی بوده و در نتیجه جزای نقدی مورد حکم بیش از استحقاق محکوم تعیین شده است، موضوع از مصادیق اعاده دادرسی (بند چ ماده ۴۷۴ قانون آیین دادرسی کیفری) است.
در فرض استعلام که جزای نقدی بر اساس ارزش کالای قاچاق مکشوفه تعیین و حکم نیز بر همین اساس صادر و قطعی شده است، چنانچه بعد از صدور حکم قطعی مشخص شود ارزش کالای قاچاق کمتر از میزان اعلامی بوده و در نتیجه جزای نقدی مورد حکم بیش از استحقاق محکوم تعیین شده است، موضوع از مصادیق اعاده دادرسی (بند چ [[ماده ۴۷۴ قانون آیین دادرسی کیفری]]) است.
 
== مواد مرتبط ==
 
* [[ماده ۴۷۴ قانون آیین دادرسی کیفری]]
 
== جستارهای وابسته ==
 
* [[جزای نقدی]]
* [[قاچاق]]
* [[اعاده دادرسی]]


[[رده:نظرات مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضائیه]]
[[رده:نظرات مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضائیه]]
[[رده:نظرات مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضائیه سال ۱۴۰۰]]
[[رده:نظرات مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضائیه سال ۱۴۰۰]]
[[رده:نظرات مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضائیه (کیفری)]]
[[رده:نظرات مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضائیه (آیین دادرسی کیفری)]]
[[رده:جزای نقدی]]
[[رده:نظریه 2]]
۷۴۸

ویرایش