تاثیر عرف در تفسیر قرارداد (احمدی): تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(صفحه‌ای تازه حاوی «'''''تاثیر عرف در تفسیر قرارداد''''' نام کتابی است نوشته جلال سلطان احمدی که به همت انتشارات جاودانه، جنگل به چاپ رسیده است. == محتوای کتاب == این کتاب در 2 بخش اصلی تدوین گردیده است: * بخش اول: تبیین قوانین و وسایل تفسیر قرارداد ** فصل اول: تبیین ت...» ایجاد کرد)
 
(ابرابزار)
خط ۱: خط ۱:
'''''تاثیر عرف در تفسیر قرارداد''''' نام کتابی است نوشته [[جلال سلطان احمدی]] که به همت [[انتشارات جاودانه، جنگل]] به چاپ رسیده است.
'''''تأثیر عرف در تفسیر قرارداد''''' نام کتابی است نوشته [[جلال سلطان احمدی]] که به همت [[انتشارات جاودانه، جنگل]] به چاپ رسیده‌است.


== محتوای کتاب ==
== محتوای کتاب ==
این کتاب در 2 بخش اصلی تدوین گردیده است:
این کتاب در ۲ بخش اصلی تدوین گردیده‌است:
 
* بخش اول: تبیین قوانین و وسایل تفسیر قرارداد
* بخش اول: تبیین قوانین و وسایل تفسیر قرارداد
** فصل اول: تبیین تفسیر و عرف
** فصل اول: تبیین تفسیر و عرف
** فصل دوم: سنجش عرف با وسایل تفسیر قرارداد
** فصل دوم: سنجش عرف با وسایل تفسیر قرارداد
* بخش دوم: نمونه هایی از تاثیر عرف در تفسیر قرارداد و حل تعارض آن با سایر وسایل تفسیر
* بخش دوم: نمونه‌هایی از تاثیر عرف در تفسیر قرارداد و حل تعارض آن با سایر وسایل تفسیر
** فصل اول: نمونه هایی از تاثیر عرف در تفسیر قرارداد
** فصل اول: نمونه‌هایی از تاثیر عرف در تفسیر قرارداد
** فصل دوم: عرف در تعارض با سایر وسایل تفسیر قرارداد
** فصل دوم: عرف در تعارض با سایر وسایل تفسیر قرارداد


== بخشی از مقدمه کتاب ==
== بخشی از مقدمه کتاب ==
قرار گرفتن عرف به عنوان يكى از منابع حقوق در كنار قانون و ساير منابع، ملاحظه موادى از قانون مدنى كه در آن ها عرف در بسيارى از امور و موضوعات حاكم گرديده است؛ خصوصاً در قراردادها، جه قواعد عمومى و جه عقود معين، و استناد به عرف در بسيارى از متون فقهى و آثار و كتب حقوقدانان و آرای قضایی و ... همگی نشانگر اهمیت عرف در حقوق است. تأثير و نقش عرف در يكى از مهم‌ترین نهادها و تأسيسات حقوقى و اجتماعی، يعنى قراردادها، از همان مراحل اوليه، يعنى در هنگام انعقاد تا تفسير و رفع ابهام و مرحله اجرای قرارداد‌ها، بسيار حائز اهميت و در خور بررسی مستقل و مفصل است. آن چه در سطح جامعه، صنف يا محل معین, به‌ عنوان عرف در جریان است، تأثيرات بسيارى بر حقوق و خصوصاً قراردادها برجاى می گذارد. گاه مقنن ناچار شده است همين قواعد عرفى را به صورت قانون مدون درآورد. اين اثر به تأثير آن (عرف) در تفسير قراردادها اختصاص يافته است.
قرار گرفتن عرف به عنوان یکی از منابع حقوق در کنار قانون و سایر منابع، ملاحظه موادی از قانون مدنی که در آن‌ها عرف در بسیاری از امور و موضوعات حاکم گردیده‌است؛ خصوصاً در قراردادها، جه قواعد عمومی و جه عقود معین، و استناد به عرف در بسیاری از متون فقهی و آثار و کتب حقوقدانان و آرای قضایی و همگی نشانگر اهمیت عرف در حقوق است. تأثیر و نقش عرف در یکی از مهم‌ترین نهادها و تأسیسات حقوقی و اجتماعی، یعنی قراردادها، از همان مراحل اولیه، یعنی در هنگام انعقاد تا تفسیر و رفع ابهام و مرحله اجرای قراردادها، بسیار حائز اهمیت و در خور بررسی مستقل و مفصل است. آنچه در سطح جامعه، صنف یا محل معین، به عنوان عرف در جریان است، تأثیرات بسیاری بر حقوق و خصوصاً قراردادها برجای می‌گذارد. گاه مقنن ناچار شده‌است همین قواعد عرفی را به صورت قانون مدون درآورد. این اثر به تأثیر آن (عرف) در تفسیر قراردادها اختصاص یافته‌است.


== منابع ==
== منابع ==

نسخهٔ ‏۱۱ ژوئن ۲۰۲۳، ساعت ۱۰:۱۸

تأثیر عرف در تفسیر قرارداد نام کتابی است نوشته جلال سلطان احمدی که به همت انتشارات جاودانه، جنگل به چاپ رسیده‌است.

محتوای کتاب

این کتاب در ۲ بخش اصلی تدوین گردیده‌است:

  • بخش اول: تبیین قوانین و وسایل تفسیر قرارداد
    • فصل اول: تبیین تفسیر و عرف
    • فصل دوم: سنجش عرف با وسایل تفسیر قرارداد
  • بخش دوم: نمونه‌هایی از تاثیر عرف در تفسیر قرارداد و حل تعارض آن با سایر وسایل تفسیر
    • فصل اول: نمونه‌هایی از تاثیر عرف در تفسیر قرارداد
    • فصل دوم: عرف در تعارض با سایر وسایل تفسیر قرارداد

بخشی از مقدمه کتاب

قرار گرفتن عرف به عنوان یکی از منابع حقوق در کنار قانون و سایر منابع، ملاحظه موادی از قانون مدنی که در آن‌ها عرف در بسیاری از امور و موضوعات حاکم گردیده‌است؛ خصوصاً در قراردادها، جه قواعد عمومی و جه عقود معین، و استناد به عرف در بسیاری از متون فقهی و آثار و کتب حقوقدانان و آرای قضایی و … همگی نشانگر اهمیت عرف در حقوق است. تأثیر و نقش عرف در یکی از مهم‌ترین نهادها و تأسیسات حقوقی و اجتماعی، یعنی قراردادها، از همان مراحل اولیه، یعنی در هنگام انعقاد تا تفسیر و رفع ابهام و مرحله اجرای قراردادها، بسیار حائز اهمیت و در خور بررسی مستقل و مفصل است. آنچه در سطح جامعه، صنف یا محل معین، به عنوان عرف در جریان است، تأثیرات بسیاری بر حقوق و خصوصاً قراردادها برجای می‌گذارد. گاه مقنن ناچار شده‌است همین قواعد عرفی را به صورت قانون مدون درآورد. این اثر به تأثیر آن (عرف) در تفسیر قراردادها اختصاص یافته‌است.

منابع