مبانی فقهی و حقوقی حق فرزندآوری زوجین

از ویکی حقوق
نسخهٔ تاریخ ‏۲۹ آوریل ۲۰۲۳، ساعت ۱۶:۲۰ توسط F sheykhi mohamadi (بحث | مشارکت‌ها) (صفحه‌ای تازه حاوی «'''''مبانی فقهی و حقوقی حق فرزندآوری زوجین''''' نام کتابی است، تالیف داود بصارتی که به همت انتشارات مجد به چاپ رسیده است. == محتوای کتاب == این کتاب در سه فصل کلی تدوین گردیده است: فصل اول: مفاهیم و کلیات فصل دوم: مبانی فقهی و حقوقی فرزندآوری فصل...» ایجاد کرد)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)
پرش به ناوبری پرش به جستجو

مبانی فقهی و حقوقی حق فرزندآوری زوجین نام کتابی است، تالیف داود بصارتی که به همت انتشارات مجد به چاپ رسیده است.

محتوای کتاب

این کتاب در سه فصل کلی تدوین گردیده است:

فصل اول: مفاهیم و کلیات

فصل دوم: مبانی فقهی و حقوقی فرزندآوری

فصل سوم: آثار و احکام فقهی حقوقی فرزندآوری

بخشی از کتاب

اصل فرزنددارشدن از اهداف زناشویی و از كاركردهاى زيستى خانواده است كه بقاى نسل بشر و جوامع را تضمين می کند. فرزندآورى با توجه به ميل ذاتى و فطرى انسان برای جاودانگی و بقاء مطلوب انسان است؛ زيرا فرزند دنباله و اثر والدين خود مى باشد. در دين حيات بخش اسلام به اين مسئله توجه جدى شده است و از نظر اين دين اگر كسى بميرد، در حالى كه فرزندى از خود بجاى گذاشته باشد، مثل اين است كه نمرده است.

علیرغم مطلوبیت, طبيعى و فطرى بودن حق فرزندآوری، ممكن است بين زوجين اختلاف ايجاد شده، يكى از آنها يا هر دو از ايقاى وظايف خود در راستاى فرزندآوری امتناع كند؛ مثلاً مرد برخلاف ميل زن، به داشتن بچه، اعلام كند كه بچه نمى خواهد؛ در اين صورت كه زن مايل بچه دارشدن است، اما مرد حاضر به همكارى نيست، آيا زن مى تواند براى نيل به مطلوب خود؛ مرد را به اين كار ملزم كند؟ در صورت امتناع مرد آيا قواعد فقهى و حقوقى از ذی حق حمايت می‌کند؟ پاسخ به اين پرسش ها منوط به اثبات حق استيلاد براى زوج يا زوجه است. اگر زوجه حقى به نام استيلاد داشته باشد، مى تواند در راستای استیفای حق خود، طرف مقابل (شوهر) را ملزم كند و قانون گذار نيز از وى حمايت خواهد كرد. همين روند درباره‌ی مرد نیز مطرح است.

منابع