ماده ۲۲۸ قانون تجارت

از ویکی حقوق
نسخهٔ تاریخ ‏۳ اوت ۲۰۲۱، ساعت ۱۳:۴۱ توسط Keyhani (بحث | مشارکت‌ها) (صفحه‌ای تازه حاوی «قبولی برات در خود برات با قید تاریخ نوشته شده امضاء یا مهر می شود. در صورتی که...» ایجاد کرد)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)
پرش به ناوبری پرش به جستجو

قبولی برات در خود برات با قید تاریخ نوشته شده امضاء یا مهر می شود.

در صورتی که برات به وعده از رؤیت باشد تاریخ قبولی با تمام حروف نوشته خواهد شد. اگر قبولی بدون تاریخ نوشته شد تاریخ برات تاریخ رؤیت حساب می شود.

توضیح واژگان

برات: به سندی که به موجب آن، امضاکننده از شخص معینی بخواهد که در موعدی مشخص، مبلغی را در وجه شخص ثالث، یا به حواله کرد، و یا در وجه حامل تأدیه نماید.(619754)

پیشینه

به موجب ماده 35 پیمان ژنو، درصورت فقدان اعتراض، تا آنجا که به قبول کننده مربوط می گردد؛ چنین تلقی می شود که قبولی بدون تاریخ، در آخرین روز مهلت ارائه جهت اخذ آن، به عمل آمده است.(1214777)

نکات توضیحی تفسیری دکترین

اگر قبولی برات، در برگه ای جداگانه نوشته شود؛ دراینصورت برای براتگیر، تعهدات برواتی به وجود نیامده؛ و آنچه بر ذمه او قرار می گیرد؛ یک تعهد مدنی است.(1019876) و قبول برات به صورت شفاهی، مشمول مقررات راجع به بروات نگردیده؛ و تنها قول و وعده پرداخت بوده؛ که تابع قواعد عمومی است.(1214945) و اگر براتگیر، قبولی را در ظهر برات قید نموده باشد؛ باید این امر را، ظهرنویسی محسوب نمود. مگر درصورت تصریح به وجود عبارتی دال بر وقوع قبولی.(1019884) و چنانچه دارنده برات، به براتگیر مراجعه نموده؛ و وی نیز برات را قبول نماید؛ دراینصورت میان آن دو، حالت تراضی به وجود می آید.(1055901) و براتگیر با قبول برات، تعهد می نماید که وجه آن را، در موعد مقرر تأدیه نماید.(1019741)