رای شعبه کیفری دیوان عالی کشور درباره صلاحیت اضافی دادگاه کیفری استان: تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
برچسب: برگردانده‌شده
بدون خلاصۀ ویرایش
برچسب: واگردانی دستی
 
خط ۱: خط ۱:
{{جعبه اطلاعات رای شعبه کیفری دیوان عالی کشور|شماره دادنامه=۹۳۰۹۹۷۰۹۲۵۲۰۱۱۱۹|تاریخ دادنامه=۱۳۹۳/۰۳/۳۱|نوع رأی=رأی شعبه|شعبه=شعبه ۳۷ دیوانعالی کشور|موضوع=صلاحیت اضافی دادگاه کیفری استان|قاضی=محمدرضا خسروی{{سخ}}سیدمصطفی قائم مقامی}}'''رای شعبه کیفری دیوان عالی کشور درباره صلاحیت اضافی دادگاه کیفری استان''': مختومه شدن عنوان مجرمانه اصلی، نافی صلاحیت اضافی دادگاه کیفری استان در رسیدگی به سایر عناوین تبعی نیست.  
{{جعبه اطلاعات رای شعبه کیفری دیوان عالی کشور|شماره دادنامه=۹۱۰۹۹۷۰۹۱۰۵۰۰۸۲۵|تاریخ دادنامه=۱۳۹۱/۱۱/۱۷|نوع رأی=رأی شعبه|شعبه=شعبه ۳۲ دیوانعالی کشور|موضوع=صلاحیت اضافی دادگاه کیفری استان|قاضی=سیدعلی اصغر لطیفی رستمی{{سخ}}رضا فرج اللهی}}'''رای شعبه کیفری دیوان عالی کشور درباره صلاحیت اضافی دادگاه کیفری استان''': دادگاهی که صالح به رسیدگی به اتهامات متعدد می باشد در رسیدگی و اتخاذ تصمیم نسبت به اتهاماتی که مهیا برای صدور حکم هستند و همچنین در سایر مواردی که قانونا صلاحیت رسیدگی داشته، اقدام خواهد کرد. عدم امکان رسیدگی تواما و یک جا بنا به جهات قانونی، موجب سلب صلاحیت از آن دادگاه نخواهد شد و بنابراین با تثبیت صلاحیت، زایل شدن آن نیازمند مستند قانونی می باشد.  


= رأی خلاصه جریان پرونده =
= رأی خلاصه جریان پرونده =


در تاریخ ۱۰/۸/۹۲ آقای س.ک. از م.ن. و س.الف. شکایت کرده است که با تهدید و زور به فرزندش م.، متولد ۷۷، تجاوز کرده اند. شعبه ۱۲۰ دادگاه عمومی ش. به موجب دادنامه شماره ۰۰۱۳۵۳-۲۴/۱۱/۹۲ به دلیل این که موضوع اتهام تجاوز به عنف در دادگاه کیفری استان در حال رسیدگی است در خصوص اتهام س. به آدم ربایی شرب خمر و تهدید به قتل نیز طبق مواد ۵۴ و ۵۶ قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری و رأی شماره ۷۰۹ وحدت رویه، دادگاه یاد شده صالح به رسیدگی است، بنابراین به صلاحیت دادگاه کیفری استان قرار عدم صلاحیت صادر کرده است. دادگاه کیفری استان نیز به موجب دادنامه شماره ۶۰۰۲۱۹- ۲۵/۱۲/۹۲ اعلام کرده است که پرونده مذکور در خصوص لواط مختومه شده است و صلاحیت اضافی موضوع قرار دادگاه عمومی به تبع جرم اصلی مورد رسیدگی قرار می گیرد ولی در وضع حاضر موردی برای رسیدگی باقی نمانده است و به هر حال صلاحیت را نپذیرفته به صلاحیت محاکم عمومی عدم صلاحیت خود را اعلام کرده است. دادگاه عمومی ش. با نپذیرفتن استدلال دادگاه کیفری پرونده را برای حل اختلاف به دیوان عالی کشور فرستاده است. متن قرارهای طرفین اختلاف در هنگام شور قرائت می شود. هیئت شعبه در تاریخ بالا تشکیل گردید. پس از قرائت گزارش آقای خسروی عضو ممیز و ملاحظه اوراق پرونده در خصوص اختلاف در صلاحیت مشاوره نموده، چنین رأی می دهد:
اعضای محترم شعبه اول دادگاه کیفری استان ک در مورد رسیدگی به پرونده آقایان ۱) الف.ن.۲) ی.ت. ۳) ن.ع. همگی به اتهام مشارکت در آدم ربائی و ایراد صدمه بدنی عمدی به رغم رسیدگی به اتهامات اهم و اصلی در آن شعبه (به اتهام زنای به عنف) با این استدلال که نسبت به اتهام مهم متهمان اتخاذ تصمیم معمول و رسیدگی توأمان و از باب صلاحیت اضافی در راستای وحدت رویه مادام از جایگاه قانونی برخوردار است که پرونده اتهامی متهمان در مرجع کیفری استان در جریان رسیدگی باشد و با پایان رسیدگی و صدور حکم اسباب رسیدگی اضافی و جری رأی وحدت رویه قضایی نیز سالبه به انتفاء موضوع است، لذا ضمن صدور قرار عدم صلاحیت متقابل به صلاحیت دادگاه عمومی جزایی س پرونده را جهت حل اختلاف به دیوان عالی کشور ارسال که به این شعبه ارجاع شده است.  


= رأی شعبه دیوان عالی کشور =
= رأی شعبه دیوان عالی کشور =


در خصوص اختلاف در صلاحیت بین دادگاه های کیفری استان و دادگاه عمومی ش.به نحوی که در قرارهای صادر شده از سوی مراجع قضایی مذکور به شماره های ۰۰۱۳۵۳-۲۴/۱۱/۹۲ و ۶۰۰۲۱۹-۲۵/۱۲/۹۲ انعکاس یافته است با عنایت به ارتباط جرایم معنونه که در طول هم قرار دارند و با توجه به صراحت رأی شماره ۷۰۹-۱/۱۱/۸۷ وحدت رویه هیئت عمومی دیوان عالی کشور، مستندا به مواد ۵۴، ۵۸ و ۱۸۳ قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری و تبصره ذیل ماده ۲۷ همان قانون در امور مدنی با اعلام صلاحیت دادگاه کیفری استان، حل اختلاف می کند.
دادگاهی که صالح به رسیدگی به اتهامات متعدد می باشد با رسیدگی و اتخاذ تصمیم نسبت به اتهاماتی که مهیا برای صدور حکم بوده در سایر موارد هم مطابق ماده ۱۸۳ قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری کماکان صلاحیت رسیدگی داشته و عدم امکان رسیدگی تواما و یک جا بنا به جهات قانونی، موجبات سلب صلاحیت از آن دادگاه را فراهم نخواهد کرد و با تثبیت صلاحیت، زایل شدن آن نیازمند مستند قانونی می باشد، که نظریه دادگاه کیفری استان ک فاقد چنین مستندی است ضمن اینکه با اطلاق ماده ۵۴ و ماده ۱۸۳ قانون مذکور و رأی وحدت رویه شماره ۷۰۹-۱/۱۱/۸۷ هیأت عمومی دیوان عالی کشور مغایرت دارد. از این روز استدلال دادگاه عمومی جزایی س که دادگاه کیفری استان ک را صالح به رسیدگی به پرونده حاضر اعلام نموده صائب و موجه تشخیص داده شده و بدین وسیله اختلاف حاصله حل و رفع می گردد.  


مستشار شعبه سی و هفتم دیوان عالی کشور عضو معاون
رییس شعبه ۳۲ دیوان عالی کشور مستشار


قائم مقامی خسروی
فرج اللهی لطیفی رستمی


[[رده:آراء صادره از دیوان عالی کشور در سال ۱۳۹۳]]
[[رده:آراء صادره از دیوان عالی کشور در سال ۱۳۹۱]]


[[رده:آراء صادره از شعب کیفری دیوان عالی کشور در سال ۱۳۹۳]]
[[رده:آراء صادره از شعب کیفری دیوان عالی کشور در سال ۱۳۹۱]]
۸۷٬۰۶۵

ویرایش