رای هیات تخصصی دیوان عدالت اداری (دادنامه شماره: ۳۴): تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
 
خط ۱: خط ۱:
'''رای هیات تخصصی دیوان عدالت اداری درباره ابطال دستورالعمل اجرائی تأسیس ، فعالیت و نظارت بر صرافی موضوع نامه شماره ۱۰۰۴۶۵/۹۴ ۲۸/۵/۹۳ مصوب شورای پول و اعتبار'''{{جعبه اطلاعات آراء هیات تخصصی دیوان عدالت اداری|موضوع=ابطال دستورالعمل اجرائی تأسیس ، فعالیت و نظارت بر صرافی موضوع نامه شماره ۱۰۰۴۶۵/۹۴ ۲۸/۵/۹۳ مصوب شورای پول و اعتبار|کلاسه پرونده=ه ع/۹۴/۶۶۷|تاریخ رأی=چهارشنبه ۱۲ خرداد ۱۳۹۵|شماره دادنامه=۳۴}}دادنامه : ۳۴
'''رای هیات تخصصی دیوان عدالت اداری درباره ابطال ماده ۶۳ مصوبه شماره ۱۱۸ ۱۴/۱۱/۱۳۹۳ عوارض بهای خدمات صنفی برای اجرا در سال ۱۳۹۴ شورای اسلامی شهر سرعین'''{{جعبه اطلاعات آراء هیات تخصصی دیوان عدالت اداری|موضوع=ابطال ماده ۶۳ مصوبه شماره ۱۱۸ ۱۴/۱۱/۱۳۹۳ عوارض بهای خدمات صنفی برای اجرا در سال ۱۳۹۴ شورای اسلامی شهر سرعین|کلاسه پرونده=ه ع/ ۹۴/۱۱۷۰|تاریخ رأی=چهارشنبه ۱۷ خرداد ۱۳۹۶|شماره دادنامه=۳۴}}هیأت تخصصی عمران ، شهرسازی و اسناد


مرجع رسیدگی : هیأت تخصصی اقتصادی ، مالی و اصناف
شماره پرونده : ه ع/ ۹۴/۱۱۷۰ دادنامه : ۳۴ تاریخ : ۱۰/۳/۹۶


شاکی : شرکت تضامنی اردوخانی و کریمیان و انجمن صنفی کارفرمائی خدمات فنی سکه و صرافان استان تهران
شاکی : آقای محمد مینایی


طرف شکایت : بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران – شورای پول و اعتبار
*طرف شکایت : شورای اسلامی شهر سرعین


گردشکار :
موضوع شکایت و خواسته : ابطال ماده ۶۳ مصوبه شماره ۱۱۸ – ۱۴/۱۱/۱۳۹۳ عوارض بهای خدمات صنفی برای اجرا در سال ۱۳۹۴ شورای اسلامی شهر سرعین


شکات به طور خلاصه از حیث خروج از حدود اختیارات و مغایرت با قانون نسبت به دستورالعمل صدرالذکر اعتراض نموده و خواهان ابطال آن شده اند . بدین توضیح که از حیث اختیارات چون در ماده ۱۱ قانون پولی و بانکی ، اختیار تدوین مقررات در خصوص موضوع دستورالعمل به شورای پول و اعتبار داده نشده است ، موضوع خارج از حدود اختیار مرجع صدور است و از حیث مغایرت با قانون اولا: مطابق ماده ۴ قانون مدنی اثر قانون نسبت به آینده است حال آنکه مطابق ماده ۴۵ دستورالعمل صرافی های موجود که قبلا مجوز فعالیت دریافت نموده اند بایستی ظرف شش ماه خود را با مفاد آن تطبیق دهند و با این اوصاف مقررات تدوینی عطف به ماسبق شده است . ثانیا: به استناد مقدمه دستورالعمل یکی از مبانی تدوین آن تبصره (۱) ماده ۹۶ قانون برنامه پنجم توسعه است . با توجه به اینکه در ماده ۶۲ قانون برنامه مقرر گردیده چنانچه دستگاههای اجرایی فعالیت اشخاص حقیقی و حقوقی را منوط به اخذ مجوز نمایند ، نوع مجوز ، موکول نمودن فعالیت به اخذ مجوز و همچنین شیوه صدور و تمدید مجوز را به کارگروه منتخب در ماده ۶۲ محول نموده است حال آنکه دستورالعمل مورد اعتراض که متضمن وضع مقررات در خصوص اخذ مجوز و چگونگی فعالیت صرافی ها است بدون رعایت تشریفات ماده ۶۲ مرقوم تدوین شده است به ویژه مقررات ماده ۱۱ دستورالعمل . ثالثا: ماده پنجم دستورالعمل مغایر احکام ذیل ماده ۴۵ قانون از فصل نهم قانون اجرای سیاست های کلی اصل (۴۴) قانون اساسی است زیرا شرائط رقابت را مختل نموده بلکه باعث تسلط شرکتهای سهامی خاص متعلق به بانکها به بازار ارز و صرافی شده است . این ماده از دستورالعمل همچنین مغایر حکم ماده ۵۲ قانون اجرای سیاست های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی مبنی بر ممنوعیت اعطاء هرگونه امتیاز تبعیض آمیز به بنگاههای اقتصادی است .
*متن مقرره مورد شکایت


رابعا : ماده ۸ بند ۸-۲ و ماده ۲۱ دستورالعمل مبنی بر تکلیف صرافی ها به ارائه ضمانت نامه بانکی بدون قید و شرط حسن انجام تعهد به بانک مرکزی به میزان ۵۰% آخرین سرمایه ثبتی صرافی ، از مصادیق تبعیض ناروا و مغایر مواد قانونی فوق الذکر می باشد .
ماده ۶۳ : عوارض خدماتی اصناف و مراکز اقامتی


خامسا : با توجه به حکم قسمت اخیر ماده ۱۱۶ قانون تجارت ، شورای پول و اعتبار نمی تواند تعهدی را برای شرکتهای تضامنی مطابق آنچه در ماده ۲۱ دستورالعمل ایجاد نماید ، بنابراین ماده ۲۱ مغایر حکم ماده ۱۱۶ قانون تجارت است.
با توجه به شروع فعالیت اتاق اصناف در شهر سرعین و واگذار شدن صدور پروانه کسب به اتاق اصناف نحوه محاسبه و وصول عوارض کسب و خدماتی در سال ۹۴ به شرح ذیل تعیین می گردد.


سادسا: بر اساس تبصره ذیل ماده ۹ دستورالعمل به سهامدار کمتر از پنج درصد صرافی های بانکی اجازه داده نشده عضو تمامی شرکتهای صرافی دیگر اعم از سهامی خاص ( بانکی ) و تضامنی هم باشد این مجوز باعث می شود تا بانکها به طور زنجیروار بتوانند با یکدیگر مجموعه ای را تشکیل داده و بر بازار مسلط گردند که ضمن اخلال در رقابت موجب می گردد صرافی های تضامنی از میدان رقابت حذف گردند به همین جهت این تبصره در مغایرت با ماده ۵۲ اجرای سیاست های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی است زیرا موجب اخلال در رقابت و تبعیض ناروا است .
الف) فرمول محاسبه بهای خدمات هتل، هتل آپارتمان و مسافرخانه تعداد واحد × بهای خدمات


سابعا : در بند (۳) ماده (۷) و بند (۵) از ماده (۹) به شرط داشتن صلاحیت فردی اشاره شده که با عنایت به اینکه مبنای دستورالعمل ماده ۹۶ قانون برنامه پنجم است و با عنایت به مقررات ذیل ماده ۹۶ ، دستورالعمل توسعه قانون است.
ب) فرمول محاسبه عوارض صنفی (کسب و حرف) در سطح شهر تعداد مساحت × (بهای خدمات × ضریب محله ای)


ثامنا : با عنایت به وابستگی بعضی از صرافی ها به بانکهای دولتی و اینکه سهامداران بعضا از مدیران دولتی هستند دستورالعمل مغایر با قانون الحاق یک تبصره به قانون ممنوعیت تصدی بیش از یک شغل می باشد .
تبصره ۱ : مبدأ محاسبه عوارض کسب از سال ۷۵ می باشد.


تاسعا : با عنایت به تعهدات ایجاد شده که شامل شرکتهایی مانند شرکتهای تضامنی می گردد دستورالعمل مغایر با مواد ۸۳ ، ۹۴ ،۱۱۱ ،۱۱۲ ، ۱۱۸ و۱۲۲ قانون تجارت است .
تبصره ۲ : در محاسبه مساحت تجاری در صورتی که محل دارای بالکن و طبقات باشد و مورد استفاده تجاری قرار گیرد به عنوان مساحت تجاری محسوب خواهد شد.


== خلاصه مدافعات مشتکی عنه ==
تبصره ۳ : عوارض خدماتی معوقه کلیه کسب از سال ۷۵ لغایت ۸۰ تا ۲۵ درصد لایحه عوارض ۹۴ اخذ خواهد شد.


طرف شکایت لایحه ای ارسال ننموده است .
تبصره ۴ : عوارض کسب و بهای خدمات سالهای معوقه کلیه کسب و حرف و مراکز اقامتی از سال ۸۱ الی ۹۲ به میزان ۷۰ درصد لایحه عوارض ۹۴ محاسبه و اخذ خواهد شد.


== نظریه تهیه کننده گزارش ==
تبصره ۵ : چنانچه بر اثر حوادث و یا عوامل غیر مترقبه و غیره محل کسب و حرفه تعطیل شود با ارائه استناد محل به تأیید شورای محترم رسیده باشد.


با عنایت به اینکه تبصره ذیل ماده ۹۶ قانون برنامه پنجم مستند صریح برای این است که بانک مرکزی مرجع صدور مجوز برای صرافی ها است و بر اساس ماده ۶۲ قانون مذکور که شامل بانک مرکزی نیز می گردد وضع مقرره در این خصوص با رعایت تشریفات ماده ۶۲ می باشد که در مانحن فیه دستورالعمل اجرائی تأسیس ، فعالیت و نظارت بر صرافی ها بدون رعایت تشریفات ماده ۶۲ انجام پذیرفته و خارج از حدود اختیار مرجع صدور به نظر می رسد . ضمن اینکه ماده ۴۵ دستورالعمل که مفاد آن را نسبت به صرافی های موجود که قبلا مجوز گرفته اند تسری داده است مغایر ماده۴ قانون مدنی در ممنوعیت عطف به ماسبق نمودن مقررات است .
تبصره ۶ : هر واحد صنفی که مبادرت به عرضه کالا و یا خدمات به مشتریان بنماید مشمول پرداخت عوارض کسب خدماتی می باشد و تعطیل خود سرانه دلیل معافیت از عوارض نیست.


تهیه کننده گزارش :
تبصره ۸ : درصد بهای خدمات و ضریب محله ای تبصره ۷ صرفا برای عوارض صنفی می باشد. در محاسبه بهای خدمات برای مراکز اقامتی ( هتل – هتل آپارتمان – مسافرخانه ) ملاک محاسبه ۱۰۰ درصد بهای خدمات بوده و ضریب محله، تأثیری در محاسبه نخواهد داشت.


ذبیح اله واحدی
تبصره ۹ : در چهارراه ها و تقاطع ها بیشترین ملاک عمل قرار خواهد گرفت.


موضوع در جلسه مورخ ۱۱/۲/۹۵ هیأت تخصصی اقتصادی ، مالی و اصناف دیوان عدالت اداری مطرح ، نظریه هیأت به شرح آتی اعلام می گردد .
چنانچه ملکی دارای ۲ بر باشد بالاترین بر و درصد ملاک محاسبه عوارض خواهد بود. اگر محاسبه بهای خدمات ملکی در جدول فوق مشخص نشده باشد ملاک عمل بهای خدمات معبر هم عرض عمل خواهد بود. در صورت عدم فعالیت اتاق اصناف در شهرستان سرعین و واگذاری مجدد امورات صدور پروانه کسب به شهرداری کلیه عوارض خدماتی و حق و صدور پروانه کسب بر مبنای تعرفه عوارض سال ۹۳ با افزایش ۱۰ درصد پس از اخذ مجوز از شورای شهر اقدام خواهد شد.


== نظریه هیات تخصصی اقتصادی ، مالی و اصناف ==
== دلایل شاکی برای ابطال مقرره مورد شکایت ==


بر مبنای تبصره ذیل ماده ۹۶ قانون برنامه پنج ساله پنجم توسعه جمهوری اسلامی ایران ، مرجع صدور مجوز برای صرافی ها بانک مرکزی بوده که با رعایت تشریفات مندرج در ماده ۶۲ قانون مذکور می تواند مقررات لازم را وضع نماید . نظر به این که در ماده ۴۵ دستورالعمل اجرایی تاسیس ، فعالیت و نظارت بر صرافی ها ، مفاد آن را نسبت به صرافی های موجود که قبلا مجوز گرفته اند تسری داده است ، لذا ضمن قابل طرح بودن موضوع در هیات محترم عمومی دیوان ، اطلاق آن مغایر ماده ۴ قانون مدنی بوده و قابل ابطال می باشد .
آقای محمد مینایی به موجب دادخواستی ابطال مصوبه شماره ۱۱۸ – ۱۴/۱۱/۹۳ شورای اسلامی شهر سرعین را خواستار شده و در جهت تبیین خواسته اعلام کرده است که :


زین العابدین تقوی
با درود و ارج و پیشکش مهر به آگهی می رساند که شهرداری سرعین به استناد مصوبات شورای اسلامی شهر به صورت غیر قانونی مبادرت به اخذ عوارض به انحاء مختلف و تحت عنوان گوناگون از اصناف به ویژه هتل و هتل آپارتمانها و واحدهایی که طبق قانون مالیات بر ارزش افزوده تکلیف مالیات و عوارض آنها معین شده است می نماید. به عنوان نمونه در سال جاری طبق رأی شماره ۱۶۷۲/۹۴ – ۲۰/۸/۹۴ کمیسیون ماده ۷۷ حکم به پرداخت عوارض بهای خدمات صنفی از سال ۸۹ تا سال ۹۴ به مبلغ .... از هتل مرمر کرده است . هم اکنون به استناد مواد قانون دیوان عدالت اداری ابطال مصوبه عوارض بهای خدمات صنفی تصویبی وفق ماده ۶۳ لایحه عوارض سال ۱۳۹۴ شورای اسلامی شهر سرعین (دال بر اجازه اخذ عوارض محلی از اصناف و مواردی که طبق قانون مالیات بر ارزش افزوده تکلیف مالیات و عوارض آنها معین شده است ) به استناد ادله معروضی زیر مورد استدعاست .


رئیس هیأت تخصصی اقتصادی ، مالی و اصناف
۱- طبق ماده ۵۰ قانون مالیات بر ارزش افزوده که اشعار می دارد : برقراری هرگونه عوارض و سایر وجوه برای انواع کالاهای وارداتی و تولیدی و همچنین ارائه خدمات که در این قانون تکلیف مالیات و عوارض آنها معین شده است ، همچنین برقراری عوارض به درآمدهای مأخذ محاسبه مالیات ، سود سهام شرکتها ، سود اوراق مشارکت ، سود سپرده گذاری و سایر عملیات مالی اشخاص نزد بانکها و موسسات اعتباری غیر بانکی مجاز ، توسط شوراهای اسلامی و سایر مراجع ممنوع می باشد ، لذا اخذ هرگونه عوارض محلی دیگر و مضاعف از جمله عوارض بهای خدمات صنفی از واحدهای مشمول این قانون توسط شهرداری سرعین با استناد به مصوبه شورای اسلامی غیر قانونی و خلاف مقررات و ماده ۵۰ قانون مذکور می باشد .


دیوان عدالت اداری
۲- مطابق ماده ۱ قانون اصلاح موادی از قانون برنامه سوم توسعه اقتصادی ، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و چگونگی برقراری و وصول عوارض و سایر وجوه از تولیدکنندگان کالا ، ارایه دهندگان خدمات و کالاهای وارداتی که بیان می دارد: از ابتدای سال ۱۳۸۳ برقراری و دریافت هرگونه وجوه از جمله مالیات و عوارض اعم از ملی و محلی از تولیدکنندگان کالاها ، ارایه دهندگان خدمات و همچنین کالاهای وارداتی صرفا به موجب این قانون صورت می پذیرد و کلیه قوانین و مقررات مربوط به برقراری ، اختیار و یا اجازه برقراری و دریافت وجوه که توسط هیات وزیران ، مجامع ، شوراها و سایر مراجع ، وزارتخانه ، سازمانها ، موسسات و شرکتهای دولتی از جمله آن دسته از دستگاههای اجرایی که شمول قوانین برآنها مستلزم ذکر نام یا تصریح نام است ، همچنین موسسات و نهادهای عمومی غیر دولتی صورت می پذیرد به استثناء قانون مالیاتهای مستقیم مصوب ۳/۱۲/۱۳۶۶ و اصلاحات بعدی آن ، قانون چگونگی اداره مناطق آزاد تجاری – صنعتی ج.ا.ا مصوب ۷/۶/۱۳۷۲ ، قانون مقررات تردد وسایل نقلیه خارجی مصوب ۱۲/۴/۱۳۷۳ ، عوارض آزاد راه ها ، عوارض ماده ۱۲ قانون حمل و نقل و عبور کالاهای خارجی از قلمرو ج.ا.ا مصوب ۲۲/۱۲/۱۳۷۴ و عوارض موضوع بند (ب ) ماده (۴۶) ، بند (ب) ماده (۱۳۰) و بندهای ( الف ) و (ب) ماده (۱۳۲) قانون برنامه سوم توسعه اقتصادی ، اجتماعی و فرهنگی ج .ا.ا مصوب ۱۷/۱/۱۳۷۹ لغو می گردد . به صراحت این ماده تمامی اختیارات سایر مراجع بالاخص وزارت کشور یا شوراهای شهر و روستا در زمینه وضع عوارض لغو می شود .
 
ضمن پرهیز از تکرار مکررات با توجه به موارد معروضه بالا اکنون ابطال مصوبه شماره ۱۱۸ – ۱۴/۱۱/۹۳ شورای اسلامی شهر سرعین را از محضر آن مقامات ارجمند و فرهیخته خواستارم . در پی اخطار رفع نقص که برای شاکی مبنی بر ارسال تصویر ماده ۶۳ تعرفه عوارض مورد شکایت ، پاسخی از وی وصول نگردیده است .
 
== خلاصه مدافعات طرف شکایت ==
 
در پاسخ به شکایت شاکی ، شورای اسلامی شهر سرعین به موجب لایحه شماره ۱۶۸۳/۹۴ – ۲۷/۱۲/۱۳۹۴ توضیح داده است که :
 
۱- با بررسی پرونده های بایگانی تشکیل یافته در شهرداری و پرونده هتل آپارتمان مرمر ، شاکی آقای محمد مینایی هیچ گونه سمتی در پرونده ندارد و نمی تواند طرح دعوی کند و برابر ماده ۴ قانون دیوان عدالت اداری باید رونوشت یا تصویر مدارک سمت خود را به تعداد طرف شکایت به اضافه یک نسخه پیوست دادخواست کند.
 
۲- شاکی محترم ابطال مصوبه عوارض و بهای خدمات صنفی وفق ماده ۶۳ لایحه عوارض سال ۱۳۹۴ این شورا را عنوان نموده اما در دادخواست تقاضای ابطال مصوبه شماره ۱۱۸ – ۱۴/۱۱/۹۳ را خواستار شده است که نمی تواند به صورت کلی و نامعین ابطال کل لایحه عوارض را بخواهد .
 
۳- برابر بند ۱۶ ماده ۷۱ قانون تشکیلات ، وظایف و انتخابات شورای اسلامی کشور که اشعار می دارد: تصویب لوایح و برقراری و لغو عوارض و همچنین تغییر نوع و میزان آن با در نظر گرفتن سیاست عمومی دولت از سوی وزارت کشور اعلام می شود .
 
۴- تبصره ۱ ماده ۵ قانون اصلاح موادی از قانون برنامه سوم توسعه اشعار می دارد: وضع عوارض محلی جدید و افزایش نرخ هر یک از عوارض محلی می بایستی حداکثر تا پایان بهمن هر سال برای اجرا در سال قبل تصویب و اعلام عمومی گردد .
 
۵- شورای اسلامی شهر سرعین با استناد به بند ۳و۴ و دیگر مستندات قانونی و آیین نامه مالی و اداری شهرداری در مهلت قانونی اقدام به تصویب لایحه عوارض سال ۹۴ ، اقدام به تصویب و نشر آگهی عمومی نموده است .
 
۶- ماهیت حقوقی شهرداریها به عنوان یک موسسه عمومی غیر دولتی بوده وبه صورت خودگردان از طریق درآمد محلی اداره می شود و عوارض وفق تبصره ۱ ماده ۵ شورای اسلامی شهر و بخش جهت وضع هریک از عوارض محلی جدید ، که تکلیف آنها در این قانون مشخص نشده باشد ، موظفند موارد را حداکثر تا پانزدهم بهمن ماه هر سال برای اجراء در سال بعد ، تصویب و اعلام عمومی نمایند و تایید فرمانداری اقدام به اخذ عوارض می نماید .
 
۷- ماده ۱۹ قانون مالیات بر ارزش افزوده اشعار می دارد : مودیان مکلفند در قبال عرضه کالا یا خدمات موضوع این قانون ، صورتحسابی با رعایت قانون نظام صنفی و حاوی مشخصات متعاملین و مورد معامله به ترتیبی که توسط سازمان امور مالیاتی کشور تعیین و اعلام می شود ، صادر و مالیات متعلق را در ستون مخصوص درج و وصول نمایند .در مواردی که از ماشین های فروش استفاده می شود ، نوار ماشین جایگزین صورتحساب خواهد شد . تبصره ...
 
۸- در رأی هیات عمومی دیوان عدالت اداری به شماره های مورد استناد صراحتا عنوان گردیده بهای خدمات باید در وجه شهرداریها پرداخت گردد و شورای نگهبان نیز در نظریه خود بهای خدمات را خلاف موازین شرع نشناخته است و کلیه محاکم باید از رأی هیات عمومی تبعیت نمایند.
 
۹- معاون محترم عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزارت کشور طی نامه شماره ۱۵۸۷۸۲ – ۱۸/۱۲/۹۳ اخذ عوارض با عنوان اینکه شورای اسلامی شهر ها می توانند عوارضی بر فضای مورد بهره برداری در سطح شهر برای انجام هرگونه فعالیت اقتصادی وضع نمایند و از طرف دیگر وجوهی که موسسات یاد شده به استناد ماده ۳۸ قانون مالیات بر ارزش افزوده به حساب سازمان امور مالیاتی واریز می نمایند . عوارض دریافتی از مصرف کنندگان و دریافت کنندگان خدمات اخذ و بخشی از آن طی فرایند قانونی به حساب شهرداریها واریز می شود . در واقع واریز آن به حساب سازمان امور مالیاتی هستند نه پرداخت کننده و عوارض ، در واقع هتل ها مکلف به پرداخت عوارض می باشند.
 
۱۰- برابر نرخ مصوب و ابلاغ شده به تمام هتل ها و هتل آپارتمان ها جامعه صنفی تاسیسات اقامتی اردبیل به شماره ۱۹۰/۲۶/۹۲ – ۶/۳/۹۱ که توسط مدیر عامل ( برادر شاکی ) امضا شده بند ۳ نرخ مصوب عنوان گردیده که به صورت حسابهای صادره ۶ درصد مالیات بر ارزش افزوده اضافه می گردد . هتل ها و هتل آپارتمانها مالیات بر ارزش افزوده را از محل درآمد خود پرداخت نمی کنند بلکه این مبلغ را علاوه بر صورتحساب از مشتریان دریافت می نمایند.
 
۱۱- بهای خدمات مصوب شورا که بابت جمع آوری ، حمل و دفن زباله تولید شده توسط اصناف و کسبه دریافت می شود و یک هتل با آن همه زباله و پسماند که تولید می کند مبلغ کمتر از یک میلیون در سال پرداخت می کند .
 
علیهذا با عنایت به مراتب فوق تقاضای رد شکایت شاکی از محضر ریاست محترم مورد استدعاست .
 
هیأت تخصصی عمران، شهرسازی و اسناد دیوان عدالت اداری با حضور اعضاء تشکیل، پس از ملاحظه پرونده و اسناد و مدارک موجود در آن و بعد از قرائت گزارش عضو ممیز و بررسی و انجام مشاوره به اتفاق اعضاء حاضر به شرح ذیل مبادرت به صدور رأی می نماید.


*رأی هیات تخصصی
رأی هیأت تخصصی عمران، شهرسازی و اسناد


در خصوص شرکت تضامنی اردوخانی وکریمیان و انجمن صنفی کارفرمائی خدمات فنی سکه و صرافان استان تهران به طرفیت بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران ، شورای پول و اعتبار به خواسته ابطال مواد ۵، ۸ ، ۱۱ ، ۲۱ و تبصره ماده ۹ دستورالعمل اجرایی تاسیس ، فعالیت و نظارت بر صرافی ها مصوب ۲۸/۵/۱۳۹۳ ، نظر به این که مواد مورد بحث در اجرای مواد ۶۲ و ۹۶ قانون برنامه پنج ساله پنجم توسعه جمهوری اسلامی ایران و تبیین حکم مقنن و شیوه های اجرایی آن بوده بنابراین خلاف قانون و خارج از اختیار نبوده ، لذا به استناد بند (ب) ماده ۸۴ قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری مصوب ۱۳۹۲ رأی به رد شکایت صادر و اعلام می کند . رأی صادره ظرف مدت بیست روز از سوی ریاست ارزشمند دیوان و یا ده نفر از قضات گرانقدر دیوان قابل اعتراض است .
طبق بند ۱۶ قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران مصوب ۱۳۷۵ تصویب لوایح برقراری یا لغو عوارض شهر و همچنین تغییر نوع و میزان آن با در نظر گرفتن سیاست های عمومی دولت که از سوی وزارت کشور اعلام می شود از جمله وظایف و مسئولیتهای شورای اسلامی شهرها محسوب شده و در تبصره یک ماده ۵۰ قانون مالیات بر ارزش افزوده مصوب ۱۳۸۷ وضع عوارض محلی جدید که تکلیف آنها در این قانون مشخص نشده باشد، با رعایت مقررات مربوطه تجویز شده است بنابراین ماده ۶۳ از تعرفه عوارض سال ۱۳۹۴ شهرداری سرعین از مصوبه شماره ۱۱۸ – ۱۴/۱۱/۱۳۹۳ شورای اسلامی شهر سرعین مبنی بر تجویز اخذ عوارض کسب و پیشه از مشاغل به استثناء بند الف و تبصره های ۳ و ۴ بند ب و موارد مربوطه به آنها در نحوه محاسبه بهای خدمات و عوارض مغایر قانون و خارج از حدود اختیارات قانونی نبوده و به استناد مواد ۱۲ و ۸۴ قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری رأی به رد شکایت صادر می شود. این رأی ظرف ۲۰ روز از تاریخ صدور از سوی رئیس محترم دیوان و یا ده نفر از قضات محترم دیوان عدالت اداری قابل اعتراض است .


زین العابدین تقوی
جواد جباری


رئیس هیأت تخصصی اقتصادی مالی و اصناف
رئیس هیأت تخصصی عمران، شهرسازی واسناد


دیوان عدالت اداری
دیوان عدالت اداری
خط ۵۹: خط ۹۱:




کدمنبع: 10662
کدمنبع: 10910
[[رده:آراء هیات تخصصی دیوان عدالت اداری سال ۱۳۹۵]]
[[رده:آراء هیات تخصصی دیوان عدالت اداری سال ۱۳۹۶]]
۸۷٬۰۶۵

ویرایش