حقوق مدنی (تقسیم اموال مشترک)
حقوق مدنی (تقسیم اموال مشترک) نام کتابی است از علی سرخی که به همت انتشارات فکرسازان به چاپ رسیده است.[۱]
محتوای کتاب
این کتاب در پنج فصل کلی تدوین گردیده است:
فصل اول: کلیات
فصل دوم: روش تقسیم و ترتیب آن
فصل سوم: حق درخواست تقسیم و محدودیت های آن
فصل چهارم: شرایط و آثار تقسیم
فصل پنجم: آیین دادرسی تقسیم
بخشی از کتاب
روابط مالی افراد جامعه در بر دارنده ی اوصاف و مناسباتی است که علقه انسان را با اشيا نشانمیدهد. این وابستگی گاهی به صورت فردی و زمانی هم به نحو اشتراکی ظاهر میشود. اموال مشترک خواه با اسباب قهری بوجود بیاید و یا با اسباب اختيارى، عمدتاً در ذات خود قابلیت تجزیه و تقسیم را دارا میباشند و به همین علت اصولا مالكان این نوع اموال در يک مقطع زمانی درصدد فک و جداسازی آن بر میآیند.
تقسيم اموال مشترک شامل موضوعات مختلف از جمله اعيان و منافع (حق و دین)میباشد. هرچند از جهت ساختار ماهوی، اين عنوان در موضوعات خود از ماهیت واحدی برخوردار است ولی از نظر امکان تحقق تقسيم و نحوه آن از تنوع خاصی بهرهمند است. در این رساله با توجه به وجود خلاء قانونی در بعضى از متفرعات، با استعانت از منابع غنی فقه شیعه و نظريات فقها و علمای حقوق داخل و خارج از كشور برای پارهای از ابهامات و مسائل مبتلابه راه حل هایی ارائه شده است.
از نظر اهمیت موضوع، همين بس كه كمتر فردى است كه در طول زندگی اش ده ها مرتبه با اموال اشتراكى و تقسيم آن مواجه نشود، طبعاً تنظیم روابط افراد جامعه در زمينه اموال مشترک مقرراتی را میطلبد که قوانین ما به صورت جامع و مانع به آن نپرداخته اند.[۲]
منابع
- ↑ علی سرخی. حقوق مدنی (تقسیم اموال مشترک). چاپ 1. فکرسازان، 1384. ,شماره فیش در پژوهشکده حقوق و قانون ایران: 6568336
- ↑ علی سرخی. حقوق مدنی (تقسیم اموال مشترک). چاپ 1. فکرسازان، 1384. ,شماره فیش در پژوهشکده حقوق و قانون ایران: 6568340