آیین دادرسی کیفری (خالقی)

از ویکی حقوق
نسخهٔ تاریخ ‏۱۶ ژوئیهٔ ۲۰۲۳، ساعت ۱۱:۲۸ توسط F sheykhi mohamadi (بحث | مشارکت‌ها) (صفحه‌ای تازه حاوی «'''''آیین دادرسی کیفری''''' نام کتابی است از علی خالقی که به همت موسسه مطالعات و پژوهش های حقوقی شهر دانش به چاپ رسیده است. == محتوای کتاب == کتاب آیین دادرسی کیفری در 2 بخش تدوین گردیده است: # نویسنده در بخش اول، دعاوی ناشی جرم را در دو فصل دعوا...» ایجاد کرد)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)
پرش به ناوبری پرش به جستجو

آیین دادرسی کیفری نام کتابی است از علی خالقی که به همت موسسه مطالعات و پژوهش های حقوقی شهر دانش به چاپ رسیده است.

محتوای کتاب

کتاب آیین دادرسی کیفری در 2 بخش تدوین گردیده است:

  1. نویسنده در بخش اول، دعاوی ناشی جرم را در دو فصل دعوای عمومی و دعوای خصوصی، مورد مطالعه قرار می دهد.
  2. در بخش دوم، صلاحیت مراجع رسیدگی کیفری مورد پژوهش قرار گرفته و دلایل اثبات در امور کیفری بررسی می شود.

بخشی از کتاب

در یک تعریف ساده می توان گفت که آیین دادرسی کیفری مجموعه اصول و مقرراتی است که برای کشف جرم، تعقیب متهم و تحقیق از او، تعیین صلاحیت و روش کار مراجع تحقیق و حکم و همچنین تجديدنظر از تصميمات آنها و سرانجام چگونگی اجرای احكام كيفرى وضع شده است. يدين ترتيب، تعريف مندرج در ماده 1 ق.آ.د.ک با تغيیراتى اندک در متن آن به اين تعريف ساده نزديكى مى شود.

مطابق این تعریف: «آیین دادرسی کیفری مجموعه اصول و مقرراتی است که برای كشف و تحقیق جرائم و تعقيب مجرمان و نحوه رسیدگی و صدور رأى و تجديدنظر و اجراى احكام و تعيين وظايف و اختيارات مقامات قضایى وضع شده است.» صلاحيت مراجع كيفرى یکی از موضوعات مهم مورد بحث در آيين دادرسى كيفرى است كه در اين تعريف مورد توجه قرار نگرفته است. علاوه بر اين، اشاره به تعقيب مجرمين در اين ماده چندان صحيح به نظر نمی‌ رسد، زیرا در امر تعقیب ما با فردی که «متهم» به ارتكاب جرمی است، یعنی شخصی که «ادعا» شده جرمى را مرتكب گردیده، روبرو هستیم و روند رسیدگی های قضایی برای بررسی این ادعا و احراز مجرمیت یا اعلام بی گناهی او به موجب حكم قطعی دادگاه است، از اينرو، اطلاق عنوان مجرم به کسی که در فرآیند تعقیب کیفری، در پناه اصل برائت قرار داشته و تا اثبات مجرمیت وی در دادگاه، بی گناه فرض می شود، پسندیده نیست.»

منابع