چالش های حقوقی تأمین مالی دعوی توسط شخص ثالث

از ویکی حقوق
نسخهٔ تاریخ ‏۱۷ اوت ۲۰۲۳، ساعت ۲۲:۳۳ توسط Alirezadelavar (بحث | مشارکت‌ها) (صفحه‌ای تازه حاوی «'''چالش های حقوقی تأمین مالی دعوی توسط شخص ثالث''' نام مقاله ای از گلنار سادات بنی جمالی و مرتضی شهبازی نیا و منصور امینی است که در دوره نه شماره دو فصلنامه علمی حقوق تطبیقی دانشگاه مفید منتشر شده است. == '''چکیده''' == با گسترش تجارت و بازرگا...» ایجاد کرد)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)
پرش به ناوبری پرش به جستجو

چالش های حقوقی تأمین مالی دعوی توسط شخص ثالث نام مقاله ای از گلنار سادات بنی جمالی و مرتضی شهبازی نیا و منصور امینی است که در دوره نه شماره دو فصلنامه علمی حقوق تطبیقی دانشگاه مفید منتشر شده است.

چکیده

با گسترش تجارت و بازرگانی، امروزه شاهد ظهور نهادهای حقوقی جدیدی هستیم که ازجمله آن‌ها می‌توان به تأمین مالی دعاوی از سوی شخص ثالث اشاره کرد. امروزه در بسیاری از کشورها، تأمین مالی هزینه‌های مربوط به دعاوی، اعم از دعاوی دادگستری و داوری از سوی شخص ثالث، به موضوعی مهم تبدیل شده است؛ ولی درعین‌حال، اجرای آن با چالش‌های عملی و قانونی بسیاری مواجه است. با عنایت به تجارت روز دنیا، رویه‌های تجاری و لزوم هم‌سویی کشورهایی مانند ایران با تجارت دنیا، به نظر می‌رسد نهاد تأمین مالی ثالث باید به عرصه قانون‌گذاری وارد شود؛ لذا ضروری است که ابعاد حقوقی این نهاد مورد مداقه قرار گیرد. ازاین‌روی، این مقاله با روش توصیفی- تحلیلی، به این پرسش اصلی پرداخته می‌پردازد که چه نوع محدودیت‌های غیرحقوقی و حقوقی در راستای نهادینه‌سازی تأمین مالی دعاوی از سوی شخص ثالث وجود دارد و راهکارهای حقوقی برطرف کردن این موانع و چالش‌ها چه می‌تواند باشد. نتیجه این نوشتار بدین‌صورت است که در نظام دادگستری در مقایسه با نظام داوری تجاری، به علت محدودیت‌های مختلف حقوقی و غیرحقوقی، همچون امکان پول‌شویی، تعارض منافع و ربا، امکان پذیرش فعلی وجود ندارد.

کلیدواژه‌ها

  • تأمین مالی ثالث
  • شرخری
  • نفوذ ناروا در دعوا

موادمرتبط