ارزیابی رویکرد پیشگیری ریسک‌مدار از مخاطرات جنایی ارزهای مجازی

از ویکی حقوق
نسخهٔ تاریخ ‏۲۴ ژانویهٔ ۲۰۲۴، ساعت ۲۳:۰۴ توسط Fariba-Ranjbar (بحث | مشارکت‌ها) (صفحه‌ای تازه حاوی «'''ارزیابی رویکرد پیشگیری ریسک‌مدار از مخاطرات جنایی ارزهای مجازی''' نام مقاله ای از عارف خلیلی پاجی بوده که در شماره سوم دوره دوم (فروردین 1400) فصلنامه حقوق فناوری های نوین منتشر شده است. == چکیده == پدیده‌‏های فناورانه، با...» ایجاد کرد)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)
پرش به ناوبری پرش به جستجو

ارزیابی رویکرد پیشگیری ریسک‌مدار از مخاطرات جنایی ارزهای مجازی نام مقاله ای از عارف خلیلی پاجی بوده که در شماره سوم دوره دوم (فروردین 1400) فصلنامه حقوق فناوری های نوین منتشر شده است.

چکیده

پدیده‌‏های فناورانه، با وجود ایجاد سهولت در زندگی بشر، دربردارندۀ چالش‌‏هایی از ابعاد اقتصادی و اجتماعی‌‏اند. ازاین‌‏رو، کنکاش پیرامون چالش‏‌ها و یافتن راه‌‏هایی برای کاهش مخاطرات احتمالی و واقعی آن‌‏ها همواره یکی از پرسش‌‏های اساسی بشر بوده است. نمونۀ بارز پدیده‌‏های فناورانه ارز مجازی است که در کنار تمامی مزایا و کارکردهای مثبت، بسترساز تحول و نوآوری در ارتکاب برخی جرائم شده است. امری که با گسترش محیط مجرمانه به فراتر از مرزهای ‏جغرافیاییِ هر ‏کشور، فرایند جهانی‏‌شدن بزهکاری را تسریع کرده و تأثیرات چشمگیری بر آن داشته است. از این‏رو، کنش‏گران نظام عدالت کیفری، بنابر وظایف ذاتی خود، باید با تنظیم نظام پاسخ‏‌گذاری مطلوب، تا حد امکان به مهار ظرفیت‌‏های جنایی این فناوری بپردازند. بی‏‌تردید، مانند سایر حوزه‌های پاسخ‌‏گذاری در برابر جرم، در این زمینه نیز پاسخ‌‏گذاری کنشی در اولویت اقدام قرار دارد؛ امری‏ که مورد توجه جدی گروه ویژۀ اقدام مالی اف‌‏ای‌‏تی‌‏اف نیز قرار گرفته است. این گروه، در چارچوب رویکرد ریسک‏‌مدار خود در برابر پولشویی، بر گزینش رویکرد پیشگیری ریسک‏‌مدار از مخاطرات ارزهای مجازی تأکید دارد. امری ‏که در پی آن است تا با شمول الزامات پیشگیری از پولشویی بر ارزهای مجازی، رویکرد پیشگیری ریسک‏‌مدار را بر این فناوری تسری دهد. بااین‏‌حال، ارزیابی رویکرد اخیر حاکی از آن است که صرف اتکا به آن فاقد اثربخشی لازم بوده و وجود برخی چالش‌‏ها مانع توفیق کامل آن شده است. امری‏ که در پژوهش حاضر با نگاهی توصیفی و تحلیلی مورد ارزیابی قرار می‌‏گیرد تا ابعاد گوناگون آن آشکار شود

کلیدواژه ها

  • ارزهای‌مجازی
  • پیشگیری ریسک‌مدار
  • گروه ویژه اقدام مالی