رویکردی حقوقی به تغییر اقلیم با تأکید بر الگوی همگرایی فناورانه

از ویکی حقوق
نسخهٔ تاریخ ‏۴ آوریل ۲۰۲۴، ساعت ۲۳:۰۴ توسط Fariba-Ranjbar (بحث | مشارکت‌ها) (صفحه‌ای تازه حاوی «'''رویکردی حقوقی به تغییر اقلیم با تأکید بر الگوی همگرایی فناورانه''' نام مقاله ای از سبحان طیبی و حسین موحدیان و نیما نوروزی بوده که در شماره هفتم دوره چهارم (فروردین 1402) فصلنامه حقوق فناوری های نوین منتشر شده است. == چکیده == اساس حیات بش...» ایجاد کرد)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)
پرش به ناوبری پرش به جستجو

رویکردی حقوقی به تغییر اقلیم با تأکید بر الگوی همگرایی فناورانه نام مقاله ای از سبحان طیبی و حسین موحدیان و نیما نوروزی بوده که در شماره هفتم دوره چهارم (فروردین 1402) فصلنامه حقوق فناوری های نوین منتشر شده است.

چکیده

اساس حیات بشری در زیست‌کرهٔ مسکون تعادل در چرخهٔ سه‌‌گانهٔ آب، غذا و انرژی است که، در صورت خلل در این چرخه، حیات دچار مشکل می‌شود. همچنین، بهره‌مندی و بهره‌برداری منصفانه از زمین و منابع طبیعی بر این مهم افزوده می‌شود. حال این‌که، براثر بهره‌برداری‌های نادرست انسانی و مصنوعی، وقایع جبران‌ناپذیری پدید می‌آیند که در ناکامی چرخهٔ حیاتی بشری تأثیر بسزایی دارند. از جملهٔ این وقایع می‌توان به تغییرات اقلیمی اشاره کرد که بحران‌های زیست‌محیطی نامحدودی بر جای می‌گذارند. این مهم مسئلهٔ حاشیه‌ای نیست، بلکه مسئلهٔ روز جهانی و زیست‌کره محسوب می‌شود. در این پژوهش، سعی بر آن است، با برشمردن وقایع و مصائب پیش‌رو، خلأهای ابزاری در حوزهٔ مسئولیت و ضرورت همکارهای بین‌المللی در پرتو دیپلماسی واکاوی شود. این پژوهش درپی پاسخ به این پرسش است که تحقق الگوی همگرایی اقلیمی در روابط دوسویهٔ خود با چرخهٔ سه‌گانه (انرژی، غذا و آب) چگونه محقق می‌شود؟ بر این اساس، اهمیت موضوع تغییرات اقلیمی و اثر مستقیم و غیرمستقیم آن در ابعاد حیاتی بشر ما را بر این داشت تا نگاهی به این موضوع داشته باشیم.

کلیدواژه ها

  • تغییر اقلیم
  • همگرایی
  • ابزارهای پیش‌برنده
  • حق بر محیط زیست

مواد مرتبط