ماده ۵۷۲ قانون مدنی

از ویکی حقوق
نسخهٔ تاریخ ‏۷ ژوئن ۲۰۲۱، ساعت ۱۴:۰۰ توسط Keyhani (بحث | مشارکت‌ها) (صفحه‌ای تازه حاوی «شرکت، اختیاری است یا قهری. == نکات توضیحی تفسیری دکترین == در شرکت اختیاری، شر...» ایجاد کرد)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)
پرش به ناوبری پرش به جستجو

شرکت، اختیاری است یا قهری.

نکات توضیحی تفسیری دکترین

در شرکت اختیاری، شرکا مالی را، درنتیجه قرارداد، مزج اختیاری، و یا تحصیل آن به طریقی مانند حیازت مباحات، به نحو اشتراک به دست می آورند. درحالی که در شرکت قهری، مالی از طریق وراثت و یا امتزاج اختیاری، به دیگری منتقل گردیده؛ و یا دو مال به طور غیرارادی، با یکدیگر مخلوط شده؛ و مال واحدی را به وجود آورده است.(813447) و اسباب غیرارادی ایجاد مالکیت مشاع، عبارت از ارث و مزج بوده؛ و اسباب اختیاری آن، عقد و عمل مشترک است.(164235) و شرکت، ممکن است به صورت ارادی و غیرارادی، اشتراک منافع، مزج اموال، و اشاعه حقوق تحقق یابد.(653208)

سوابق فقهی

ممکن است شرکت، بر اثر قرارداد و یا توارث به وجود آید. شرکت، نسبت به دو مالی به وجود می آید که با یکدیگر مخلوط گردیده؛ و از هم جدا نشوند. دو مالی که با یکدیگر ممزوج می گردند؛ باید از حیث جنس و صفات کیفی، نظیر رنگ، یکسان باشند. شرکت می تواند در پول و نقود ایجاد شود. در اموال مثلی، شرکت بر اثر امتزاج به دست نمی آید. بلکه ممکن است سبب ایجاد شرکت در چنین اموالی، ارث باشد.(37668)