تعهد به مذاکره در حل‌وفصل مسالمت‌آمیز اختلافات بین‌المللی

از ویکی حقوق
نسخهٔ تاریخ ‏۲۸ ژانویهٔ ۲۰۲۳، ساعت ۲۳:۰۸ توسط Mr.sarmadiyan (بحث | مشارکت‌ها) (صفحه‌ای تازه حاوی «'''تعهد به مذاکره در حل‌وفصل مسالمت‌آمیز اختلافات بین‌المللی''' نام مقاله ای است از آرامش شهبازی و مژگان خسرونژاد که در شماره یک دوره پنجاه (بهار 1399) فصلنامه مطالعات حقوق عمومی دانشگاه تهران منتشر شده است . == چکیده == مذاکرات در عرصۀ رواب...» ایجاد کرد)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)
پرش به ناوبری پرش به جستجو

تعهد به مذاکره در حل‌وفصل مسالمت‌آمیز اختلافات بین‌المللی نام مقاله ای است از آرامش شهبازی و مژگان خسرونژاد که در شماره یک دوره پنجاه (بهار 1399) فصلنامه مطالعات حقوق عمومی دانشگاه تهران منتشر شده است .

چکیده

مذاکرات در عرصۀ روابط بین‌الملل، به‌ویژه با هدف حل‌وفصل مسالمت‌آمیز اختلافات بین‌المللی، می‌بایست با حسن نیت دنبال شود، چراکه انجام مذاکرات با حسن نیت به‌عنوان یک قاعدۀ بین‌المللی و در برخی موارد، پیش‌شرط لازم برای انعقاد معاهده یا انجام توافق است. هر زمان که توافق صریحی، برای انجام مذاکره وجود داشته باشد، چه عبارت «حسن نیت» در آن آمده باشد یا خیر، طرفین باید طبق اصل وفای به عهد، و مادۀ 26 عهدنامۀ وین حقوق معاهدات، با حسن نیت روند مذاکرات را دنبال کنند. بنابراین، اصل حسن نیت، حتی در مذاکرات داوطلبانه هم اعمال خواهد شد و حتی در صورت نبود توافق صریح بین طرفین، یا تعهد ذاتی در برخی از شاخه‌های حقوق بین‌الملل، باز هم رعایت این اصل حقوقی الزامی خواهد بود. می‌توان گفت در انواع تعهد به مذاکره، یعنی توافق برای مذاکره (تعهد به ‌وسیله)، و توافق برای انعقاد یک معاهده (تعهد به نتیجه)، طرفین صرف‌نظر از مبنای حقوقی تعهداتشان، باید خالصانه و هدفمند به انجام مذاکرات بپردازند و با حسن نیت برای رسیدن به نتایج مطلوب تلاش و مصالحه کنند.

کلیدواژه‌ها

  • تعهد به مذاکره
  • توافق برای مذاکره
  • توافق برای انعقاد معاهده
  • تعهد به مذاکره با حسن نیت

مواد مرتبط