تفسیر استثنای امنیت در سازمان جهانی تجارت در پرتو گزارش هیأت حل اختلاف در دعوای روسیه-اوکراین: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(صفحه‌ای تازه حاوی «'''تفسیر استثنای امنیت در سازمان جهانی تجارت در پرتو گزارش هیأت ‏حل اختلاف در دعوای روسیه-اوکراین''' نام مقاله ای از جعفر نوری یوشانلویی و علی پیرمرادی بوده که در شماره چهارم ( زمستان 1400) فصلنامه مطالعات حقوق خصوصی منتشر شده است. == چکیده ==...» ایجاد کرد)
 
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱۳: خط ۱۳:


== مواد مرتبط ==
== مواد مرتبط ==
* [[ماده 21 گات]]
* [[ماده 20 گات]]

نسخهٔ ‏۴ فوریهٔ ۲۰۲۳، ساعت ۱۱:۱۴

تفسیر استثنای امنیت در سازمان جهانی تجارت در پرتو گزارش هیأت ‏حل اختلاف در دعوای روسیه-اوکراین نام مقاله ای از جعفر نوری یوشانلویی و علی پیرمرادی بوده که در شماره چهارم ( زمستان 1400) فصلنامه مطالعات حقوق خصوصی منتشر شده است.

چکیده

مادة 21 گات متضمن استثنای امنیت بر تمامی تعهدات اعضای سازمان جهانی تجارت است. تفسیر آن ماده از ابتدا محل تشتت بوده است. برخی کشورها و نیز مفسران بر آن بوده‌اند که استناد یک کشور به آن ماده قابل اعتراض توسط سایر اعضا نیست و رکن حل اختلاف نیز صلاحیت رسیدگی به اختلاف‌های ناشی از استناد بدان ماده را ندارد. در مقابل، برخی کشورها و مفسران قائل به صلاحیت رکن حل اختلاف در خصوص دعاوی ناشی از این ماده بوده‌اند. هیأت حل اختلاف در دعوای روسیه- اوکراین موسوم به دعوای روسیه- اقدامات مرتبط با محموله‌های در ترانزیت، با تشبث به اصل حسن نیت و نیز تفسیر لفظی، به تفسیر مادة 21 پرداخت. جستار حاضر نشان می‌دهد که هرچند به‌سختی می‌توان از اصول تفسیر معاهدات به معنای مشخصی نائل آمد، با این حال اصل تفسیر مبتنی بر حسن نیت، به‌عنوان یک اصل حاکم بر تمام مقررات سازمان جهانی تجارت، صحت تفسیر دوم را اثبات می‌کند.

کلیدواژه ها

  • ‎ ‎استثنای امنیت
  • اصل حسن نیت
  • سازمان جهانی تجارت
  • مادة 21 گات
  • هیأت حل اختلاف

مواد مرتبط