نقش قواعد حقوق بین‌الملل در تفسیر مواد موافقت‌نامه‌های سازمان جهانی تجارت

از ویکی حقوق
نسخهٔ تاریخ ‏۱۶ مارس ۲۰۲۳، ساعت ۱۲:۳۱ توسط Zeinabs (بحث | مشارکت‌ها) (صفحه‌ای تازه حاوی «'''نقش قواعد حقوق بین‌الملل در تفسیر مواد موافقت‌نامه‌های سازمان جهانی تجارت''' نام مقاله ای از اسماء سالاری و ساسان صیرفی بوده که در شماره بیست و دوم (بهمن 1401) دانشنامه حقوق اقتصادی منتشر شده است. == چکیده == اجرا و اِعمال یک قاعده حقوقی م...» ایجاد کرد)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)
پرش به ناوبری پرش به جستجو

نقش قواعد حقوق بین‌الملل در تفسیر مواد موافقت‌نامه‌های سازمان جهانی تجارت نام مقاله ای از اسماء سالاری و ساسان صیرفی بوده که در شماره بیست و دوم (بهمن 1401) دانشنامه حقوق اقتصادی منتشر شده است.

چکیده

اجرا و اِعمال یک قاعده حقوقی مستلزم تفسیر آن است. طبق اسناد سازمان جهانی تجارت، این امر باید بر اساس قواعد عرفی تفسیر در حقوق بین‌الملل صورت گیرد. از جمله مؤلفه‌های مؤثر در تفسیر موافقت‌نامه‌های سازمان، سایر قواعد حقوق بین‌الملل است مشروط بر آنکه مرتبط و قابل اعمال بر روابط اعضای معاهدة تحت تفسیر باشند. اجزای این مؤلفه با بررسی آراء هیئت‌های رسیدگی رکن حل اختلاف سازمان و نظرات اندیشمندان حقوقی واکاوی می‌شود تا به این سؤال مهم پاسخ داده شود که آیا سایر قواعد حقوق بین‌الملل با شرایط ذکرشده، عملاً در تفسیر اسناد سازمان اِعمال می‌گردند.

منابع این پژوهش، کتابخانه‌ای و مشتمل بر تقریرات حقوقدانان، آراء مراجع بین‌المللی و اسناد حقوق بین‌الملل می‌باشد و روش پژوهش نیز توصیفی- تحلیلی است.

نتایج این بررسی نشان می‌دهد هیئت‌های رسیدگیِ سازمان، عمدتاً با تکیة افراطی به متن و واژگان قاعده تحت تفسیر و همچنین برداشت مضیق از واژه «اعضا» نسبت به اثرگذاری سایر قواعد حقوق بین‌الملل مرتبط و قابل اعمال میان اعضا مقاومت دارند.

کلید واژه ها

  • بند ج قسمت سوم ماده 31 کنوانسیون معاهدات
  • پنل‌ها و رکن استیناف
  • تفسیر
  • سازمان جهانی تجارت