حقوق مدنی پیشرفته، جلد سوم (صفایی و جواهر کلام)

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
حقوق مدنی پیشرفته، جلد سوم
حقوق مدنی پیشرفته جلد سوم صفایی.jpg
نویسنده(ها)سید حسین صفایی و محمد هادی جواهر کلام
کشورایران
مکان ناشر فارسی: تهران
زبانفارسی
تعداد جلد
3
موضوع(ها)حقوق مدنی، شرکت مدنی
ناشرانتشارات شرکت سهامی انتشار
تاریخ نشر
1401
شمار صفحات480

حقوق مدنی پیشرفته، جلد سوم، نام کتابی از سید حسین صفایی و محمد هادی جواهر کلام است که توسط انتشارات شرکت سهامی انتشار به چاپ رسیده است.

محتوای کتاب

این کتاب، در فصل های 4 گانه زیر تدوین شده است:

  1. فصل اول: مفهوم، اوصاف و اقسام شرکت را بیان می دارد.
  2. فصل دوم: شرایط صحت عقد شرکت را مطرح می کند.
  3. فصل سوم: به بیان آثار شرکت می پردازد.
  4. فصل چهارم: انحلال شرکت و تقسیم مال مشاع را تبیین می کند.[۱]

بخشی از کتاب

نویسنده در مقدمه، ویژگی های کتاب را این گونه بیان می دارد:

  1. در ادامه نگارش دوره «حقوق مدنی پیشرفته» و تحلیل عمیق مسائل حقوقی، اثر پیش رو با عنوان شرکت مدنی (اشاعه، شرکت اذنی، شرکت معاوضی و تقسیم مال مشاع) با تاکید بر فقه امامیه، دکترین حقوقی و رویه قضایی و به عنوان منبع درس حقوق مدنی پیشرفته در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترای حقوق خصوصی و به عنوان منبعی علمی (نظری و کاربردی) برای مدرسان، پژوهشگران و دانشجویان حقوق و نیز قضات، وکلا و مشاوران حقوقی نگارش یافته است.
  2. بر خلاف قواعد عمومی قراردادها که در حقوق ما تالیفات عمیق و گرانسنگی در این حوزه صورت گرفته است در زمینه عقود معین، تحقیقات مفصل و متعددی به رشته تحریر در نیامده و در غالب تالیفات نیز به شرح و تفسیر مواد قانون مدنی بسنده شده است. این وضعیت در مورد شرکت مدنی نمایان تر و بارزتر است. در این کتاب ضمن قدردانی از آثار اساتید پیشکسوت و صاحب نظران تلاش می شود مطالعه عمیق تری در زمینه شرکت مدنی صورت گیرد و تقدیم جامعه حقوقی گردد تا بخشی از خلاهای نظام حقوقی را بر طرف نماید و برای نظم و انسجام اندیشه های حقوقی، کاستن از اختلاف آرای محاکم و تثبیت رویه قضایی صحیح و اصلاح قانون مدنی به کار آید.
  3. در این جلد، مانند جلد نخست و دوم از حقوق مدنی پیشرفته، سعی شده است مباحث در سه سطح مختلف مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار گیرد. اول: منابع فقهی به صورت مفصل و عمیق مورد مطالعه قرار گرفته است. دوم: دیدگاه های صاحب نظران و علمای حقوق در ذیل مسائل مختلف گردآوری شده و مورد نقد و بررسی قرار گرفته است. سوم: در مواردی که بین دادگاه ها اختلاف نظر وجود داشته است، آرای متهافت و دلایل هر یک نقد و بررسی شده است.
  4. کتاب به صورت جامع و به روز نگاشته شده است.[۲]

سایر مجلدات

جستارهای وابسته

منابع

  1. صفایی، سید حسین و جواهر کلام، محمد هادی، حقوق مدنی پیشرفته، جلد سوم، ص5
  2. صفایی، سید حسین و جواهر کلام، محمد هادی، حقوق مدنی پیشرفته، جلد سوم، ص20