نظریه شماره 7/88/7951 مورخ 1388/12/22 اداره کل حقوقی قوه قضاییه: تفاوت میان نسخه‌ها

پرش به ناوبری پرش به جستجو
بدون خلاصۀ ویرایش
(ابرابزار)
بدون خلاصۀ ویرایش
 
خط ۱: خط ۱:
'''نظریه شماره ۷/۸۸/۷۹۵۱ مورخ ۱۳۸۸/۱۲/۲۲ اداره کل حقوقی قوه قضاییه''': استعلام:
{{جعبه اطلاعات نظریات مشورتی|شماره نظریه=7/88/7951|شماره پرونده=88-97-1850|تاریخ نظریه=1388/12/22}}


اگر قاضی دادگاه نخستین به استناد بند الف ماده ۱۰۷ قانون آیین‌دادرسی دادگاه‌های عمومی و انقلاب در امور مدنی قرار ابطال دادخواست صادر کرده باشد آیا پس از عزل از آن سمت می‌تواند وکیل یکی از طرفین در همان پرونده شود؟
'''استعلام''': اگر قاضی دادگاه نخستین به استناد بند الف ماده ۱۰۷ قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی قرار ابطال دادخواست صادر کرده باشد آیا پس از عزل از آن سمت می تواند وکیل یکی از طرفین در همان پرونده شود؟


نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه:
== نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه ==
 
با توجه به این که صدور قرار ابطال دادخواست، ورود در ماهیت دعوی نیست، لذا چنانچه قاضی صادرکننده قرار ابطال دادخواست از سمت قضا عزل شود، پس از انفصال از شغل قضاء، مانع وکالت وی در طرح دعوی (از جانب احد از طرفین پرونده) نمی باشد و مورد از شمول ماده۴۰ قانون وکالت مصوب ۲۵/۱۱/۱۳۱۵ با اصلاحات بعدی خارج است.
با توجه به این که صدور قرار ابطال دادخواست، ورود در ماهیت دعوی نیست، لذا چنانچه قاضی صادرکننده قرار ابطال دادخواست از سمت قضا عزل شود، پس از انفصال از شغل قضاء، مانع وکالت وی در طرح دعوی (از جانب احد از طرفین پرونده) نمی‌باشد و مورد از شمول ماده۴۰ قانون وکالت مصوب ۲۵/۱۱/۱۳۱۵ با اصلاحات بعدی خارج است.


[[رده:نظرات مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضائیه]]
[[رده:نظرات مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضائیه]]
[[رده:نظرات مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضائیه سال ۱۳۸۹]]
[[رده:نظرات مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضائیه سال ۱۳۸۸]]
۷۶٬۷۱۵

ویرایش

منوی ناوبری