نظریه شماره 848/95/7 مورخ 1395/04/12 اداره کل حقوقی قوه قضاییه: تفاوت میان نسخه‌ها

پرش به ناوبری پرش به جستجو
بدون خلاصۀ ویرایش
(صفحه‌ای تازه حاوی «'''نظریه شماره 848/95/7 مورخ 1395/04/12 اداره کل حقوقی قوه قضاییه''': استعلام : دادگاه بدوی از لحاظ ماهیتی نسبت به خواسته خواهان حکم صادر می¬نماید با توجه به اعتراض خواهان خوانده رای دادگاه بدوی توسط دادگاه تجدیدنظر استان از لحاظ شکلی بدون ورود به ماهیت...» ایجاد کرد)
 
بدون خلاصۀ ویرایش
 
خط ۱: خط ۱:
'''نظریه شماره 848/95/7 مورخ 1395/04/12 اداره کل حقوقی قوه قضاییه''': استعلام :
{{جعبه اطلاعات نظریات مشورتی|شماره نظریه=848/95/7|شماره پرونده=59-721/1-864|تاریخ نظریه=1395/04/12}}


دادگاه بدوی از لحاظ ماهیتی نسبت به خواسته خواهان حکم صادر می¬نماید با توجه به اعتراض خواهان خوانده رای دادگاه بدوی توسط دادگاه تجدیدنظر استان از لحاظ شکلی بدون ورود به ماهیت دعوی نقض و متعاقب آن قرار عدم استماع دعوی یا قرار رد دعوی خواهان دعوی بدوی را صادر می نماید و مجددا خواهان همان دعوی با انجام رعایت شکلی طبق رأی دادگاه تجدیدنظر استان طرح می-نماید و به همان شعبه بدوی ارجاع می¬گردد؟ آیا قاضی آن محکمه آن شعبه می¬تواند مجددا رسیدگی ماهیتی نماید؟ آیا با نقض حکم بدوی توسط دادگاه تجدیدنظر از لحاظ شکلی قاضی محکمه مجددا مجوز برای رسیدگی ماهیتی در آن دعوی جدید دارد یا خیر؟ آیا موضوع معنونه د از ماده 91 قانون آئین دادرسی مدنی مصداق دارد یا خیر.
'''استعلام''': دادگاه بدوی از لحاظ ماهیتی نسبت به خواسته خواهان حکم صادر می نماید با توجه به اعتراض خواهان خوانده رای دادگاه بدوی توسط دادگاه تجدیدنظر استان از لحاظ شکلی بدون ورود به ماهیت دعوی نقض و متعاقب آن قرار عدم استماع دعوی یا قرار رد دعوی خواهان دعوی بدوی را صادر می نماید و مجددا خواهان همان دعوی با انجام رعایت شکلی طبق رأی دادگاه تجدیدنظر استان طرح می-نماید و به همان شعبه بدوی ارجاع می گردد؟


نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه :
آیا قاضی آن محکمه آن شعبه می تواند مجددا رسیدگی ماهیتی نماید؟


در فرض سوال که دادگاه بدوی رأی ماهوی صادر نموده و دادگاه تجدیدنظر به جهت شکلی رأی تجدیدنظر خواسته را نقض و با قرار عدم استماع و یا رد دعوی، پرونده را مختومه نموده و خواهان مجدداًبا رفع نقص اعلامی، دادخواستی تقدیم نموده و به همان شعبه و قاضی صادرکننده رأی منقوض ارجاع گردیده، به نظر می رسد موضوع منطبق است با بند د ماده 91 قانون آئین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی و از موارد امتناع دادرس از رسیدگی است. با این حال تشخیص مصداق با قاضی مرجوع الیه است.
آیا با نقض حکم بدوی توسط دادگاه تجدیدنظر از لحاظ شکلی قاضی محکمه مجددا مجوز برای رسیدگی ماهیتی در آن دعوی جدید دارد یا خیر؟
 
آیا موضوع معنونه د از ماده ۹۱ قانون آئین دادرسی مدنی مصداق دارد یا خیر.
 
== نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه ==
در فرض سوال که دادگاه بدوی رأی ماهوی صادر نموده و دادگاه تجدیدنظر به جهت شکلی رأی تجدیدنظر خواسته را نقض و با قرار عدم استماع و یا رد دعوی، پرونده را مختومه نموده و خواهان مجددابا رفع نقص اعلامی، دادخواستی تقدیم نموده و به همان شعبه و قاضی صادرکننده رأی منقوض ارجاع گردیده، به نظر می رسد موضوع منطبق است با بند د ماده ۹۱ قانون آئین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی و از موارد امتناع دادرس از رسیدگی است. با این حال تشخیص مصداق با قاضی مرجوع الیه است.


[[رده:نظرات مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضائیه]]
[[رده:نظرات مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضائیه]]
[[رده:نظرات مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضائیه سال ۱۳۹۵]]
[[رده:نظرات مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضائیه سال ۱۳۹۵]]
۷۶٬۷۱۵

ویرایش

منوی ناوبری