بایسته های حقوق اساسی (قاضی شریعت پناهی): تفاوت میان نسخه‌ها

پرش به ناوبری پرش به جستجو
بدون خلاصۀ ویرایش
(صفحه‌ای تازه حاوی «{{جعبه اطلاعات کتاب|تصویر=پرونده:بایسته-های-حقوق-اساسی-سید-ابوالفضل-قاضی-شریعت-پناهی.jpg|اندازه تصویر=300px|ناشر=انتشارات میزان|محل ناشر فارسی=تهران|کشور=ایران|تعداد_صفحات=336|تاریخ_نشر=1402|نویسنده=سید ابوالفضل قاضی شریعت پناهی|زبان=فارسی|موضو...» ایجاد کرد)
 
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۶: خط ۶:
کتاب بایسته های حقوق اساسی در 12 گفتار تدوین گردیده است:
کتاب بایسته های حقوق اساسی در 12 گفتار تدوین گردیده است:


گفتار اول: ویژگی های حقوق اساسی. در این گفتار موضوعاتی مانند: مفهوم جامعه سیاسی، مفهوم قدرت سیاسی، جایگاه حقوق اساسی در علم حقوق و ... بررسی می گردد.
# گفتار اول: ویژگی های حقوق اساسی. در این گفتار موضوعاتی مانند: مفهوم جامعه سیاسی، مفهوم قدرت سیاسی، جایگاه حقوق اساسی در علم حقوق و ... بررسی می گردد.
# گفتار دوم: قانون اساسی. در این گفتار، نویسنده به مفهوم قانون اساسی پرداخته و انواع قوانین اساسی را مورد مطالعه قرار می دهد. در ادامه وجوه تمایز قانون اساسی از سایر قوانین را تبیین می کند.
# گفتار سوم: دولت _ کشور: در این فصل مباحثی مانند: علل کاربرد این اصطلاح و عوامل سازنده دولت _ کشور مورد مطالعه قرار می گیرد.
# گفتار چهارم: اشکال دولت _ کشور: در این گفتار نویسنده به بیان توضیحاتی پیرامون کشورهای تکبافت و چند پارچه پرداخته است.
# گفتار پنجم: رژیم های سیاسی: ماهیت رژیم سیاسی، حکومت، انواع رژیم های سیاسی و ... از عناوین مطرح شده در این گفتار هستند.
# گفتار ششم: حقوق فردی و آزادی های عمومی: در این گفتار نویسنده به مباحثی همچون: اعلامیه ها و ضمانت های حقوق، مهم ترین حقوق و آزادی ها و ... می پردازد.
# گفتار هفتم: تفکیک قوا: در این گفتار نویسنده در ابتدا به تبیین مفهوم تفکیک قوا پرداخته و نظریات مختلف پیرامون این موضوع و انتقادات وارده به آن را مطرح می کنند.
# گفتار هشتم: پارلمان یا دستگاه قانون گذاری: ترکیب پارلمان، ساختمان داخلی مجالس، اختیارات و وظایف پارلمان و ...
# گفتار نهم:
# گفتار دهم:


گفتار دوم: قانون اساسی. در این گفتار، نویسنده به مفهوم قانون اساسی پرداخته و انواع قوانین اساسی را مورد مطالعه قرار می دهد. در ادامه وجوه تمایز قانون اساسی از سایر قوانین را تبیین می کند.
# گفتار یازدهم:
 
# گفتار دوازدهم: انتخابات. در این گفتار عناوینی مانند: مفهوم رای، انواع رای، اجرای انتخابات و ... بررسی می گردد.
گفتار سوم: دولت _ کشور: در این فصل مباحثی مانند: علل کاربرد این اصطلاح و عوامل سازنده دولت _ کشور مورد مطالعه قرار می گیرد.
 
گفتار چهارم: اشکال دولت _ کشور: در این گفتار نویسنده به بیان توضیحاتی پیرامون کشورهای تکبافت و چند پارچه پرداخته است.
 
گفتار پنجم: رژیم های سیاسی:
 
گفتار ششم:
 
گفتار هفتم:
 
گفتار هشتم:
 
گفتار نهم:
 
گفتار دهم:
 
گفتار یازدهم:
 
گفتار دوازدهم: انتخابات. در این گفتار عناوینی مانند: مفهوم رای، انواع رای، اجرای انتخابات و ... بررسی می گردد.


== بخشی از کتاب ==
== بخشی از کتاب ==
۳٬۴۹۵

ویرایش

منوی ناوبری