رای شعبه تجدیدنظر دیوان عدالت اداری درباره اثر تاخیر کارفرما در پرداخت حق بیمه بر مسئولیت تأمین اجتماعی: تفاوت میان نسخه‌ها

پرش به ناوبری پرش به جستجو
بدون خلاصۀ ویرایش
(صفحه‌ای تازه حاوی «{{جعبه اطلاعات رای شعبه تجدیدنظر دیوان عدالت اداری|شماره دادنامه=۹۴۰۹۹۷۰۹۵۶۲۰۱۹۵۴|تاریخ دادنامه=۱۳۹۴/۱۰/۲۰|نوع رأی=رأی شعبه|شعبه=شعبه ۱۲ تجدیدنظر دیوان عدالت اداری|قاضی=احمدرحیمی{{سخ}}نبی اله کرمی{{سخ}}شجاع|موضوع=اثر تاخیر کارفرما در پرداخت حق...» ایجاد کرد)
 
بدون خلاصۀ ویرایش
 
خط ۱: خط ۱:
{{جعبه اطلاعات رای شعبه تجدیدنظر دیوان عدالت اداری|شماره دادنامه=۹۴۰۹۹۷۰۹۵۶۲۰۱۹۵۴|تاریخ دادنامه=۱۳۹۴/۱۰/۲۰|نوع رأی=رأی شعبه|شعبه=شعبه ۱۲ تجدیدنظر دیوان عدالت اداری|قاضی=احمدرحیمی{{سخ}}نبی اله کرمی{{سخ}}شجاع|موضوع=اثر تاخیر کارفرما در پرداخت حق بیمه بر مسئولیت تأمین اجتماعی|گروه رأی=اداری}}'''رای شعبه تجدیدنظر دیوان عدالت اداری درباره اثر تاخیر کارفرما در پرداخت حق بیمه بر مسئولیت تأمین اجتماعی''': تاخیر و یا عدم پرداخت حق بیمه از سوی کارفرما، رافع مسئولیت سازمان تامین اجتماعی در قبال بیمه شده نیست.
{{جعبه اطلاعات رای شعبه تجدیدنظر دیوان عدالت اداری|شماره دادنامه=۹۵۰۹۹۷۰۹۵۵۵۰۰۸۱۶|تاریخ دادنامه=۱۳۹۵/۰۳/۰۵|نوع رأی=رأی شعبه|شعبه=انتقالی|قاضی=محمدرضا دلاوری{{سخ}}محمد ساریخانی|موضوع=اثر تاخیر کارفرما در پرداخت حق بیمه بر مسئولیت تأمین اجتماعی|گروه رأی=اداری}}== رأی شعبه بدوی دیوان عدالت اداری ==


== رأی شعبه بدوی دیوان عدالت اداری ==
[ در خصوص شکایت شاکی علیه دانشگاه علوم پزشکی تهران ۲- سازمان تأمین اجتماعی غرب تهران به خواسته پرداخت حق بیمه و احتساب سابقه از ۶۱/۹/۱۰ لغایت ۶۸/۱۲/۲۹ و اخذ و احتساب جزء سنوات خدمتی] نظر به اینکه شاکی به عنوان خدمتگذار در بیمارستان امام خمینی (ره) مشغول به کار بوده و شغل شاکی از مشاغل ۳۲ گانه استخدام کشوری نبوده و مشمول قانون کار می باشد که بدوا می بایست با طرح شکایت در اداره کار و امور اجتماعی نسبت به اثبات ادعا اقدام نماید. فلذا طرح شکایت در دیوان قبل از طرح [ در] هیئت های مذکور جواز قانونی نداشته مستندا به مواد ۱۰ و ۶۵ قانون تشکیلات و آئین دادرسی دیوان عدالت اداری مصوب ۹۲ رأی به رد شکایت صادر می شود. رأی صادره ظرف بیست روز پس از ابلاغ قابل تجدیدنظرخواهی در شعب تجدیدنظر دیوان می باشد.


در خصوص خواسته شاکی به شرح دادخواست تقدیمی با توجه به مستندات ابرازی و اوراق پرونده اشتغال به کار شاکی در آموزش و پرورش تهران به موجب گواهی صادره از منطقه (ده) سازمان مذکور به شماره ... و حکم کارگزینی ... مورد تایید است نظر به اینکه هر شخص حق دارد از مزایای اشتغال خود از جمله احتساب ایام جزء سوابق بیمه ای بهره مند شود و تاخیر و یا عدم پرداخت حق بیمه از سوی کارفرما رافع مسئولیت سازمان تامین اجتماعی [نیست] با عنایت به وظایف و مسئولیتهای اصولی در باب تعمیم انواع بیمه های اجتماعی و استقرار نظام هماهنگ متناسب با برنامه های تامین اجتماعی و شمول قانون به افراد بنابراین خواسته شاکی قابل پذیرش است، به استناد مواد ۳۶و ۳۹ قانون تامین اجتماعی و قانون اصلاح بند ب تبصره ۳ ماده ۴ قانون تامین اجتماعی مصوب تیر ماه ۱۳۵۴ حکم به ورود شکایت و الزام طرف اول شکایت به پرداخت حق بیمه ایام از تاریخ ... و سازمان تامین اجتماعی به قبول و احتساب سابقه در حق شاکی صادرو اعلام میگردد. رای صادره ظرف مدت ۲۰ روز پس از ابلاغ قابل تجدیدنظر در شعب تجدید نظر دیوان عدالت اداری است.
رئیس شعبه ۲۹ دیوان عدالت اداری - بهرامی
 
رئیس شعبه ۴۹ دیوان عدالت اداری  
 
شجاع


= رأی شعبه تجدیدنظر دیوان عدالت اداری =
= رأی شعبه تجدیدنظر دیوان عدالت اداری =


با عنایت به مجموع اوراق پرونده های بدوی و تجدید نظر و مستندات ابرازی اولا ابلاغهای پیوست پرونده و گواهی آموزش و پرورش ... موید اشتغال تجدیدنظرخوانده از تاریخ ... به صورت نیمه وقت و همینطور از تاریخ ... و از ... به طور تمام وقت می باشد، ثانیا اعتراض تجدیدنظر خواهان به کیفیتی نیست که اساس رأی تجدیدنظر خواسته را مخدوش و یاموجب تزلزل و نهایتا نقض آن گردد و دادنامه معترض به وفق مقررات اصدار یافته و در رسیدگی محموله آئین دادرسی رعایت شده است. بنابراین باستناد ماده ۷۱ قانون تشکیلات و آئین دادرسی دیوان ضمن رد تقاضای تجدیدنظرخواهی، دادنامه معترض به ضمن اصلاح مفاد آن مبنی بر احتساب سابقه بشرح صدر این دادنامه تأیید و استوار میگردد. رای اصداری قطعی است.  
احتساب سوابق خدمت روزمزدی و قراردادی به عنوان سابقه خدمت دولتی با عنایت به تعریف خدمت دولتی به شرح بند ب ماده یک لایحه قانونی استخدام کشوری و وجوه مشخصه آن از حیث اشتغال به کار مستمر در یکی از واحدهای دولتی به دستور مقام ذی صلاح و دریافت حقوق یا دستمزد در قبال انجام وظیفه محوله و ضرورت احتساب آن به عنوان سوابق خدمت دولتی به شرح مقرر در ماده ۳۴ لایحه قانونی مذکور و نظر به اطلاق ماده ۱۵۱ قانون استخدام کشوری بر لزوم احتساب مدت خدمت تمام وقت در وزارتخانه ها و موسسات و شرکت های دولتی از لحاظ تعیین پایه بازنشستگی و حقوق وظیفه به عنوان سابقه خدمت دولتی منع قانونی نداشته و آرا وحدت رویه شماره ۵۱۱-۵۱۲ مورخ ۸۹/۱۱/۱۸ و ۵۹ مورخ ۹۱/۲/۱۱ احتساب ایام خدمت غیررسمی در دستگاه های دولتی را مورد تصریح قرار داده و علاوه بر آن از جهت پرداخت حق بیمه توسط دستگاه متبوع مستخدم و احتساب حق بیمه توسط سازمان تامین اجتماعی از آنجائی که طبق بند الف ماده ۴ قانون تامین اجتماعی مصوب سال ۱۳۵۴ افرادی که به هرعنوان در مقابل دریافت مزد یا حقوق کار می کنند مشمول قانون مذکور می گردند به موجب ماده ۳۶ قانون تامین اجتماعی کارفرما مسئول پرداخت حق بیمه سهم خود و بیمه شده به سازمان می باشد و مکلف است در موقع پرداخت مزد یا حقوق و مزایا سهم بیمه شده را کسر نموده سهم خود را به آن افزوده و به سازمان تادیه نماید و تاخیر کارفرما در پرداخت حق بیمه یا عدم پرداخت آن رافع مسئولیت و تعهدات سازمان مذکور در قبال بیمه شده نخواهد بود و به تجویز ماده ۵۰ قانون تامین اجتماعی این سازمان مکلف به وصول حق بیمه واحتساب آن می باشد. لذا بنا به جهات فوق تقاضای تجدیدنظرخواهی مقرون به صحت تشخیص ضمن نقض رای معترض به حکم به ورود شکایت صادر و اعلام می گردد. رای صادره قطعی است.  


رییس و مستشار شعبه ۱۲ تجدیدنظر دیوان عدالت اداری  
رئیس شعبه پنجم تجدیدنظر دیوان عدالت اداری - مستشارشعبه


احمد رحیمی - نبی اله کرمی
ساریخانی - دلاوری


[[رده:آراء تجدیدنظر دیوان عدالت اداری در سال ۱۳۹۴]]
[[رده:آراء تجدیدنظر دیوان عدالت اداری در سال ۱۳۹۵]]

منوی ناوبری