گسترش قلمرو حاکمیت قواعد دریایی روتردام 2009 به حمل مرکب و همزیستی آن با سایر کنوانسیونهاي حمل و نقل: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
بدون خلاصۀ ویرایش
 
خط ۳۰: خط ۳۰:
[[رده:فصلنامه علمی پژوهش حقوق خصوصی]]
[[رده:فصلنامه علمی پژوهش حقوق خصوصی]]
[[رده:مقالات حقوق تجارت بین الملل]]
[[رده:مقالات حقوق تجارت بین الملل]]
[[رده:مقالات غلام نبی فیضی چکاب]]
[[رده:مقالات غلام نبی فیضی چکاپ]]
[[رده:مقالات مهسا آذرمهر]]
[[رده:مقالات مهسا آذرمهر]]
[[رده:حمل و نقل دریایی]]
[[رده:حمل و نقل دریایی]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۱۴ ژوئیهٔ ۲۰۲۴، ساعت ۱۳:۰۷

گسترش قلمرو حاکمیت قواعد دریایی روتردام 2009 به حمل مرکب و همزیستی آن با سایر کنوانسیونهاي حمل و نقل نام مقاله ای از غلام نبی فیضی چکاب و مهسا آذر مهر بوده که در شماره هشتم دوره سوم (پاییز 1393) فصلنامه علمی پژوهش حقوق خصوصی منتشر شده است.

چکیده

صنعت حمل و نقل مرکب، صنعتی پیچیدهو در عین حال پرکـاربرد اسـت . قواعـد روتـردام سـعی کرده است با چنین پیچیدگی هایی روبرو شده و در واقـع راه حـل مناسـبی را بـراي نیازهـاي گسـترده ي صنعت حمل و نقل امروز ارائه نماید. بنـابراین محـدوده ي اجرایـی و گسـتره خـود را از پـیش از شـروع عملیات حمل دریایی تا پس از اتمام آن وسعت بخشیده است. گسترش قلمرو حاکمیـت روتـردام خـواه ناخواه منجر به ایجاد مسائل پیچیدهاي شده که ناشی از برخـورد قواعـد روتـردام و سایر کنوانسـیون هـاي حمل و نقل میباشد. بهمنظور روبرو شدن با این مسائل و حل وفصـل آنهـا، قواعـد روتـردام مـاده 26 را جهت اجتناب از تعارضات احتمالی و ماده 82 را جهت حل تعارضـات پـیش آمـده، در مجموعـه مـواد خود گنجانده است. هرچند این روش حل تعارض، با اهداف قواعد روتردام که همـان رسـیدن بـه نظـام متحدالشکل و یکپارچه است، منطبق نیست. در این مقاله سعی شده است ضمن تبیـین گسـتره حاکمیـت زمانی، مکانی و موضوعی قواعد روتردام، چگونگی همزیستی این قواعد با سایر کنوانسیونهاي حمـل و نقل دریایی و غیر دریایی مورد بررسی قرار گیرد.

کلیدواژه ها

  • قواعد روتردام
  • حمل و نقل دریایی
  • حمل ونقل مرکـب
  • قلمرو حاکمیت
  • قلمرو موضوعی
  • قلمرو مکانی

مواد مرتبط