بازپژوهی جرم مرکب در حقوق کیفری ایران: تفاوت میان نسخهها
(صفحهای تازه حاوی «'''بازپژوهی جرم مرکب در حقوق کیفری ایران''' نام مقاله ای از محمد ابراهیم شمس ناتری و فرشاد چنگایی و حامد رهدارپور که در شماره چهارم (زمستان 1391) در نشریه آموزه های حقوق کیفری منتشر شده است. == چکیده == تشخیص جرم مرکب از جرم ساده به عنوان یکی...» ایجاد کرد) |
(بدون تفاوت)
|
نسخهٔ ۲۱ فوریهٔ ۲۰۲۳، ساعت ۱۳:۵۲
بازپژوهی جرم مرکب در حقوق کیفری ایران نام مقاله ای از محمد ابراهیم شمس ناتری و فرشاد چنگایی و حامد رهدارپور که در شماره چهارم (زمستان 1391) در نشریه آموزه های حقوق کیفری منتشر شده است.
چکیده
تشخیص جرم مرکب از جرم ساده به عنوان یکی از نتایج تقسیمبندی جرایم از لحاظ عنصر مادی، از جهات مختلف از جمله چگونگی تحقق جرم، تشخیص قانون لازم الاجرا، تحقق مرور زمان، تعیین مسئولیت کیفری و دادگاه صالح دارای اهمیت است. با این حال، تا کنون ماهیت این جرم در حقوق کیفری ایران به روشنی تبیین نشده و صرفاً به توضیحات مختصر و ذکر مصداق واحد (کلاهبرداری) اکتفا شده است. در تفسیر ماهیت پیچیدة جرم مرکب دو برداشت متفاوت وجود دارد که مورد بررسی و نقد قرار گرفته است. در این مقاله تعیین ماهیت جرم مرکب و تمیز آن از جرم ساده بر اساس مطلق یا مقید بودن جرم صورت گرفته که بر این اساس جرم مرکب همانند جرم ساده اعم از مطلق یا مقید است. مهمترین فایدة این تقسیمبندی علاوه بر شناساییِ بدون ابهام ماهیت جرم مرکب، تعیین مصادیق دیگری برای آن، علاوه بر جرم کلاهبرداری است.
کلیدواژهها
- جرم مرکب
- جرم ساده
- رفتار مرتکب
- نتیجة مجرمانه
- مطلق یا مقید بودن جرم