چالش‌های نظام حقوقی ایران در نقض داده‌های شخصی و حریم خصوصی در فضای سایبر: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(صفحه‌ای تازه حاوی «'''چالش‌های نظام حقوقی ایران در نقض داده‌های شخصی و حریم خصوصی در فضای سایبر''' نام مقاله ای است از لیلا رئیسی و فلور قاسم زاده لیالی که در شماره صد وده دوره 84(تابستان1399) مجله حقوقی دادگستری منتشر شده است. == چکیده == حریم خصوصی اشخاص تحت تأ...» ایجاد کرد)
 
(+ 7 categories using HotCat)
 
خط ۱۵: خط ۱۵:
* [[ماده 59 اساسنامه دیوان بین المللی دادگستری]]
* [[ماده 59 اساسنامه دیوان بین المللی دادگستری]]
* [[ماده 34 کنوانسیون اروپایی حقوق بشر]]
* [[ماده 34 کنوانسیون اروپایی حقوق بشر]]
[[رده:مقالات منتشر شده در سال 1399]]
[[رده:مقالات حقوق بشر]]
[[رده:مقالات لیلا رئیسی]]
[[رده:مواد قرمز]]
[[رده:مقالات فلور قاسم زاده لیاسی]]
[[رده:مقالات مجله حقوقی دادگستری]]
[[رده:مقالات شماره صد و ده مجله حقوقی دادگستری]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۱ مارس ۲۰۲۳، ساعت ۱۷:۱۸

چالش‌های نظام حقوقی ایران در نقض داده‌های شخصی و حریم خصوصی در فضای سایبر نام مقاله ای است از لیلا رئیسی و فلور قاسم زاده لیالی که در شماره صد وده دوره 84(تابستان1399) مجله حقوقی دادگستری منتشر شده است.

چکیده

حریم خصوصی اشخاص تحت تأثیر توسعۀ فناوری اطلاعات و کاربردهای مختلف فضای سایبر قرار گرفته است و به‌دلیل تسهیل جست‌وجو و تسریع دستیابی به داده‌ها، در صورت عدم ساماندهی صحیح فضای سایبر، حریم خصوصی و داده‌های شخصی افراد در این فضا در معرض تهدید قرار می‌گیرد. لذا این امر دولت‌ها را بر آن می‌دارد که با برپایی نظام حقوقی کارآمد، از طریق اصلاح قوانین و مقررات داخلی موجود و وضع شیوه‌های خاص، به ساماندهی وضعیت نوپدید اقدام کنند. پژوهش حاضر با روش توصیفی‌تحلیلی درصدد است تا با واکاوی قوانین و مقررات به این مسئله بپردازد که نظام حقوقی ایران در بازدارندگی از نقض حریم خصوصی و داده‌های شخصی در فضای سایبر با چه مشکلاتی مواجه است. یافته‌های پژوهش حاضر حاکی از این است که سیاست‌گذاران تقنینی به صیانت از این حق شهروندان توجه داشته‌‌اند و نظام حقوقی ایران در این زمینه، شاهد دستاوردهای مثبتی بوده است؛ اما با معضلاتی هم در این زمینه روبه‌رو می‌باشد که رفع آن‌ها مستلزم وضع قوانین و مقررات پیشینی و پسینی بهینه و مؤثر و متناسب با مقتضیات فضای سایبر است. بدون تردید این امر بدون تأثیرپذیری از قواعد بین‌المللی حقوق بشر و اقتباس از هنجارها و توصیه‌های اسناد بین‌المللی امکان‌پذیر نیست.

کلیدواژه‌ها

  • حریم خصوصی
  • فضای سایبر
  • داده های شخصی
  • حقوق بشر

مواد مرتبط