وضعیت دفاع دام‌گستری در حقوق کیفری آمریکا، فرانسه و ایران: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(صفحه‌ای تازه حاوی «'''وضعیت دفاع دام‌گستری در حقوق کیفری آمریکا، فرانسه و ایران''' نام مقاله ای از حسنعلی موذن زادگان و عباس حسنی که در شماره سوم (تابستان 1391) در نشریه آموزه های حقوق کیفری منتشر شده است. == چکیده == دام‌گستری به معنای توسل مقامات قضایی به تحر...» ایجاد کرد)
 
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱۲: خط ۱۲:
* مقامات قضایی
* مقامات قضایی
* کشف و اثبات جرم
* کشف و اثبات جرم
== مواد مرتبط ==
[[رده:مقالات منتشر شده در سال 1391]]
[[رده:مقالات نشریه آموزه های حقوق کیفری]]
[[رده:مقالات شماره سوم نشریه آموزه های حقوق کیفری]]
[[رده:مقالات حقوق کیفری]]
[[رده:مقالات حسنعلی موذن زادگان]]
[[رده:مقالات عباس حسنی]]
[[رده:دام‌گستری]]
[[رده:مسئولیت کیفری]]
[[رده:مشروعیت دلیل]]
[[رده:شأن مقام قضا]]
[[رده:مقامات قضایی]]
[[رده:کشف و اثبات جرم]]

نسخهٔ ‏۲ مارس ۲۰۲۳، ساعت ۲۱:۵۷

وضعیت دفاع دام‌گستری در حقوق کیفری آمریکا، فرانسه و ایران نام مقاله ای از حسنعلی موذن زادگان و عباس حسنی که در شماره سوم (تابستان 1391) در نشریه آموزه های حقوق کیفری منتشر شده است.

چکیده

دام‌گستری به معنای توسل مقامات قضایی به تحریک، فریب، دسیسه، نیرنگ و حیله در وقوع یا اثبات جرم می‌باشد. برخی اوقات مقامات قضایی در مسیر کشف جرایم یا محکوم نمودن مجرمان سابقه‌دار با بن‌بست مواجه می‌شوند؛ زیرا استفاده از شیوه‌های سنتی و روشمند برای کشف یا اثبات برخی جرایم موجب نافرجامی وظایف قانونی مقامات قضایی می‌گردد. بنابراین از روشهایی استفاده می‌کنند که هرچند آنها را به هدفشان در کشف یا اثبات جرایم می‌رسانند، از لحاظ انصاف و منطق حقوقی چندان صحیح به نظر نمی‌رسند. دفاع دام‌گستری که عاملی به نفع متهم می‌باشد، در دو بُعد وارد عمل شده و استفاده از این روشها را مجاز نمی‌شمارد. بررسی و تحلیل این دو بُعد، چگونگی این دفاعِ نسبتاً جدید در حقوق کیفری ایران را مشخص می‌کند و با توجه به فقدان این موضوع در قوانین و رویة قضایی و دکترین ما، قانون‌گذاران را به سمت ایجاد تضمینات کامل و کافی نسبت به این مسئله سوق می‌دهد.

کلیدواژه‌ها

  • دام‌گستری
  • مسئولیت کیفری
  • مشروعیت دلیل
  • شأن مقام قضا
  • مقامات قضایی
  • کشف و اثبات جرم

مواد مرتبط