بازپروری عادلانة مجرمان: تفاوت میان نسخهها
(صفحهای تازه حاوی «'''بازپروری عادلانة مجرمان''' نام مقاله ای از شهرام ابراهیمی که در شماره سوم (تابستان 1391) در نشریه آموزه های حقوق کیفری منتشر شده است. == چکیده == اگرچه آزادی زندانیان به خاطر ارتکاب جرم محدود میشود، به عنوان یک انسان همچنان از حقوق انسانی بر...» ایجاد کرد) |
(بدون تفاوت)
|
نسخهٔ ۳ مارس ۲۰۲۳، ساعت ۰۷:۱۷
بازپروری عادلانة مجرمان نام مقاله ای از شهرام ابراهیمی که در شماره سوم (تابستان 1391) در نشریه آموزه های حقوق کیفری منتشر شده است.
چکیده
اگرچه آزادی زندانیان به خاطر ارتکاب جرم محدود میشود، به عنوان یک انسان همچنان از حقوق انسانی برخوردارند و نباید با آنان رفتار غیر انسانی و تحقیرآمیز داشت. هرچند بیشتر زندانهای دنیا با افزایش جمعیت کیفری، فقدان زیرساختهای لازم و کمبود نیروی انسانی متخصص مانند مددکار اجتماعی مواجه میباشند، این مشکلات و موانع نباید موجب فراموشی هدف اساسی کیفرِ سلبِ آزادی، یعنی بازپروری شود، هدفی که از رهگذر رعایت حقوق بنیادین بزهکار و احترام به کرامت انسانی او تحقق مییابد. این اصول و مبانی که با توجه به شأن و منزلت انسان شکل گرفته و فلسفة وجودیاش، اعتلای منزلت حقوق انسانی میباشد، شرایطی را برای اصلاح بزهکاران تعیین میکند. با رعایت همین اصول است که کارکرد بازپروری جنبة عادلانه به خود میگیرد.
واژگان کلیدی
- اصلاح
- بازپروری عادلانه
- نظام زندان
- زندانی
- حقوق بشر