خانه‌های امن به‌مثابۀ درمانگاه زنان خشونت‌دیدۀ خانگی: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(صفحه‌ای تازه حاوی «'''خانه‌های امن به‌مثابۀ درمانگاه زنان خشونت‌دیدۀ خانگی''' نام مقاله ای است از سودابه رضوانی و مریم غنی زاده بافقی که در شماره صد و شش دوره 83(تابستان 1398) مجله حقوقی دادگستری منتشر شده است. == چکیده == خشونت علیه زنان، پدیده‌ای دیرینه و نسب...» ایجاد کرد)
 
(+ 6 categories using HotCat)
 
خط ۱۵: خط ۱۵:


* [[ماده 4 اعلامیه رفع خشونت علیه زنان 1993]]
* [[ماده 4 اعلامیه رفع خشونت علیه زنان 1993]]
[[رده:مقالات منتشر شده در سال 1398]]
[[رده:مقالات مجله حقوقی دادگستری]]
[[رده:مقالات شماره صد و شش مجله حقوقی دادگستری]]
[[رده:مواد قرمز]]
[[رده:مقالات سودابه رضوانی]]
[[رده:مقالات مریم غنی زاده بافقی]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۳ مارس ۲۰۲۳، ساعت ۲۲:۱۹

خانه‌های امن به‌مثابۀ درمانگاه زنان خشونت‌دیدۀ خانگی نام مقاله ای است از سودابه رضوانی و مریم غنی زاده بافقی که در شماره صد و شش دوره 83(تابستان 1398) مجله حقوقی دادگستری منتشر شده است.

چکیده

خشونت علیه زنان، پدیده‌ای دیرینه و نسبتاً شایع در همۀ جوامع است. افزون بر میزان فراوان انواع خشونت جسمی، روانی، جنسی و اقتصادی علیه زنان، آنچه که اهمیت توجه و حمایت از زن خشونت‌دیده را در این وقایع، دوچندان می‌سازد، رقم سیاه این خشونت‌ها و لزوم حفاظت از خانواده و سایر اعضای آن، از جمله کودکان و همچنین درمان زنان بزه‌دیده برای پیشگیری از تکرار خشونت است. فارغ از مباحث لزوم یا عدم لزوم مداخلۀ اجتماع‌محور در این زمینه، امروزه اقدام‌های مختلفی در راستای حمایت از زنان در معرض خشونت خانگی یا خشونت‌دیده از سوی نهادها و سازمان‌های مختلف دولتی یا جامعوی به کار گرفته می‌شود که پیش‌بینی و ایجاد «خانه‌های امن» نمونه‌ای از این موارد است. نقش خانه‌های امن در اصلاح زنان خشونت‌دیده یا در معرض خشونت از رهگذر ارائۀ حمایت‌های کوتاه‌مدت و بلند‌مدت امر مهمی است که تاکنون چندان موردتوجه پژوهشگران قرار نگرفته و پرداختن به آن ضروری است. از‌این‌رو، نگارندگان نوشتار حاضر ضمن بحث در مورد سابقه و ویژگی‌های خانه‌های امن در سایر کشورهای پیش‌رو مانند کانادا، ایالات متحده آمریکا و… با مراجعه به معدود خانه‌های امن دولتی و خصوصی شهر تهران، مصاحبه با مسئولان امر و بررسی دستورالعمل‌های نگاهداری زنان خشونت‌دیدۀ خانگی در ایران، ویژگی‌های حمایتی خانه‌های امن و مسائل پیش‌روی آن‌ها را مورد بررسی قرار داد‌ه‌اند که نشانگر این مسئله است که وجود و گسترش خانه‌های امن در ایران لازم و همچنین رفع نقایص موجود در این زمینه نیازمند آموزش، آگاهی‌بخشی و جلب کمک یا حمایت‌یابی هرچه بیشتر جامعۀ مدنی و سایر نهادهای مرتبط دولتی برای ارائۀ برنامه‌های باکیفیت‌تر در ابعاد مددکاری، روان‌شناختی، حقوقی و پزشکی در راستای درمان زنان خشونت‌دیده و پیشگیری از تکرار خشونت در آینده است.

کلیدواژه‌ها

  • خانه امن
  • درمان
  • خشونت خانگی
  • مداخله اجتماع محور
  • بزه دیدگی

مواد مرتبط