شرط تضمین مسؤولیت در قراردادهای مالکیت فکری: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(صفحه‌ای تازه حاوی «'''شرط تضمین مسؤولیت در قراردادهای مالکیت فکری''' نام‌ مقاله ای از هدی مشفقی فیض آبادی و روح الله آخوندی روشناوند است که در شماره نوزدهم (شهریور ۱۴۰۰) دوفصلنامه علمی دانش حقوق مدنی منتشر شده است. == چکیده == شرط تضمین مسئولیت یکی از شروط انت...» ایجاد کرد)
 
(+ 7 categories using HotCat)
 
خط ۲۰: خط ۲۰:
* [[ماده ۲۳۲ قانون مدنی]]
* [[ماده ۲۳۲ قانون مدنی]]
* [[ماده ۱۹۰ قانون مدنی]]
* [[ماده ۱۹۰ قانون مدنی]]
[[رده:مقالات منتشر شده در سال 1400]]
[[رده:مقالات شماره نوزدهم دوفصلنامه علمی دانشن حقوق مدنی]]
[[رده:مقالات هدی مشفقی فیض آبادی]]
[[رده:مقالات روح الله مشفقی روشناوند]]
[[رده:مقالات حقوق مالکیت فکری]]
[[رده:شرط تضمین مسئولیت]]
[[رده:نقض حقوق مالکیت فکری]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۵ مارس ۲۰۲۳، ساعت ۱۴:۳۳

شرط تضمین مسؤولیت در قراردادهای مالکیت فکری نام‌ مقاله ای از هدی مشفقی فیض آبادی و روح الله آخوندی روشناوند است که در شماره نوزدهم (شهریور ۱۴۰۰) دوفصلنامه علمی دانش حقوق مدنی منتشر شده است.

چکیده

شرط تضمین مسئولیت یکی از شروط انتقال مسئولیت محسوب می­شود  که باتوجه به اهمیت و کاربردی بودن آن از حیث انتقال ریسک و تقسیم مسئولیت در قراردادهای مالکیت فکری و درخصوص نقض حقوق فکری ثالث از جایگاه ویژه­ای هم در حقوق داخلی و هم در حقوق بین­الملل ازجمله نظام حقوقی کامن­لا برخوردار است. با این وجود مفهوم این شرط در قراردادهای مالکیت فکری، ماهیت، قلمرو، اعتبار و آثار حقوقی آن در رابطه بین طرفین و اشخاص ثالث مورد سؤال و ابهام است. در این پژوهش تحلیلی و تطبیقی، ضمن بررسی مفهوم شرط تضمین مسئولیت در قراردادهای مالکیت فکری، مصمّم به پرداختن به سه موضوع ماهیت شرط تضمین مسئولیت در قراردادهای مالکیت فکری و مبنای صحت آن و آثار مختلف حقوقی این شرط می­باشیم. در حقوق ایران، با وجود شباهت­های جدّی این نهاد با نهاهایی مانند بیمه، ضمانت و غیره، این پژوهش تأکید دارد که شرط تضمین مسئولیت در قراردادهای مالکیت فکری از ماهیتی مستقل برخوردار است و مناسب­ترین مبنا در تعلیل این نهاد حقوقی ارزشمند ماده ده قانون مدنی می­باشد. توجه به اصل نسبی بودن آثار قراردادها و اصل قابلیت استناد قراردادها توسط اشخاص ثالث نیز در تعیین آثار شرط مزبور راهگشا است.

کلیدواژه ها

  • شرط تضمین مسئولیت
  • قرارداد مالکیت فکری
  • نقض حقوق مالکیت فکری ثالث
  • اصل نسبی بودن آثار قرارداد
  • اصل قابلیت استناد قرارداد

مواد مرتبط