بررسی تطبیقی قانون حاکم بر مسئولیت مدنی با وجود عنصر خارجی در حقوق ایران: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(صفحه‌ای تازه حاوی «'''بررسی تطبیقی قانون حاکم بر مسئولیت مدنی با وجود عنصر خارجی در حقوق ایران''' نام مقاله ای از عباس نیازی و علیرضا یزدانیان و محمود جلالی است که در شماره دوازدهم (مهر ۱۳۹۶) دوفصلنامه علمی دانش حقوق مدنی منتشر شده است. == چکیده == در دنیای ا...» ایجاد کرد)
 
(+ 8 categories using HotCat)
 
خط ۱۶: خط ۱۶:
* [[ماده ۵ قانون مدنی]]
* [[ماده ۵ قانون مدنی]]
* [[ماده ۹۶۸ قانون مدنی]]
* [[ماده ۹۶۸ قانون مدنی]]
[[رده:مقالات منتشر شده در سال 1396]]
[[رده:مقالات شماره دوازدهم دوفصلنامه علمی دانش حقوق مدنی]]
[[رده:مقالات عباس نیازی]]
[[رده:مقالات علیرضا یزدانیان]]
[[رده:مقالات محمود جلالی]]
[[رده:مقالات حقوق بین‌الملل خصوصی]]
[[رده:مقالات حقوق مسئولیت مدنی]]
[[رده:قانون حاکم]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۷ مارس ۲۰۲۳، ساعت ۱۴:۳۴

بررسی تطبیقی قانون حاکم بر مسئولیت مدنی با وجود عنصر خارجی در حقوق ایران نام مقاله ای از عباس نیازی و علیرضا یزدانیان و محمود جلالی است که در شماره دوازدهم (مهر ۱۳۹۶) دوفصلنامه علمی دانش حقوق مدنی منتشر شده است.

چکیده

در دنیای امروز با توجه به تسریع ارتباطات و حمل و نقل اشخاص و اشیاء، مسئلة تعهدات خارج از قرارداد از مرزهای جغرافیای یک کشور خارج شده و خود به یک دستة ارتباطی از دسته های ارتباط در حقوق بین الملل خصوصی مبدل گشته است. بااین حال، قانون مدنی ایران که خاستگاه رفع تعارض قوانین در حقوق ماست متعرض وقایع حقوقی نشده است؛ اما در حقوق تطبیقی تلاش های زیادی برای تعیین قانون حاکم بر مسئولیت مدنی صورت گرفته است که چند معیار اصلی و بیش از ده معیار منبعث از آن ها را می توان بیان نمود. معیار سنتی، «قانون مقر دادگاه» را قانون صالح می داند. نظری دیگر، قانون محل وقوع زیان را مصلح دعوی می داند. در دوره ای «قانون مناسب» برگزیده شد و در آخرین نظر ارائه شده «انتخاب آزادِ» قانون حاکم توسط طرفین دعوی مطرح شده است. سعی در یافتن قانون حاکم تا آنجا پیش رفته است که گاه قائل به تمایز در درون دستة تعهدات بدون قرارداد شده اند و میان شبه عقد و شبه جرم، در راه تعیین قانون حاکم بر آن ها فرق نهاده و راه حلی جداگانه برای هر کدام بیان کرده اند؛ البته این تطور به جهت انتخاب انسَب بوده و به هیچ وجه باعث حذف روش های حقوقی پیشین نشده است. در این مقاله برآنیم تا با بیان قوانین و دکترین موجود در حقوق تطبیقی، قانونی را در تعارض قوانین در مسئولیت مدنی با وجود عنصر خارجی در حقوق ایران برگزینیم که ارتباط نزدیک تری با موضوع و طرفین دعوا داراست و قریب به عدالت و انصاف است.

کلیدواژه ها

  • قانون حاکم
  • قانون مقر دادگاه
  • قانون وقوع فعل زیان بار
  • مسئولیت مدنی

مواد مرتبط