دعوای وارد ثالث تبعی درحقوق ایران و فرانسه: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(+ 10 categories using HotCat)
خط ۳۴: خط ۳۴:
[[رده:دعوای طاری]]
[[رده:دعوای طاری]]
[[رده:دعوای وارد ثالث]]
[[رده:دعوای وارد ثالث]]
[[رده:دعوای وارد ثالث طبعی]]
[[رده:دعوای وارد ثالث تبعی]]
[[رده:مواد قرمز]]
[[رده:مواد قرمز]]

نسخهٔ ‏۷ مارس ۲۰۲۳، ساعت ۲۰:۰۲

دعوای وارد ثالث تبعی درحقوق ایران و فرانسه نام مقاله ای از خیرالله هرمزی است که در شماره دهم (مهر ۱۳۹۵) دوفصلنامه علمی دانش حقوق مدنی منتشر شده است.

چکیده

در قانون آیین دادرسی مدنی مقررات مربوط به دعاوی طاری، دعوای اضافی، ورود شخص ثالث، جلب شخص ثالث و متقابل در مواد 130 الی 134 آمده است. یکی از دعاوی طاری که در قانون آیین دادرسی مدنی پیش‌بینی شده، دعوای وارد ثالث است (مادۀ 130 الی 134 قانون آیین دادرسی مدنی). دعوای وارد ثالث به دو نوع وارد ثالث اصلی و وارد ثالث تبعی تقسیم می‌شود. اکثر نویسندگان حقوقی در مطالعۀ دعوای وارد ثالث، دعوای وارد ثالث اصلی را مورد مطالعه قرار داده­اندو دعوای وارد ثالث تبعی به طور مستقل مورد توجه حقوق‌دانان و رویۀقضائی قرار نگرفته و به نقش وارد ثالث تبعی و حدود اختیارات او در دعوای اصلی و همچنین موضع او در قبال سایر دعاوی طاری اشاره‌ای نشده است؛بنابراین ابعاد دعوای وارد ثالث تبعی و آثار ورود او در دعوای اصلی، مبهم باقی مانده است. در این مقاله سعی شده ابتدا ثالث در دعوی تبیین و سپس دعوای وارد ثالث اصلی و وارد ثالث تبعی و شرایط طرح دعوی از طرف هر کدام از آن­ها و سپس تأثیر ورود آن­ها بر دعوای اصلی مورد مطالعه و بحث قرار گیرد.

همچنین حقوق وارد ثالث تبعی در دفاع و در طرح سایر دعاوی طاری و اثر حکم بر او از جمله اعتبار امر قضاوت شده مورد بحث قرار گرفته است. در این مقاله سعی شده دعوای وارد ثالث تبعی در حقوق ایران و فرانسه مورد مطالعه تطبیقی قرار گیرد.

کلیدواژه ها

  • دعوای اصلی
  • دعوای طاری
  • دعوای وارد ثالث
  • دعوای وارد ثالث اصلی
  • دعوای وارد ثالث تبعی

مواد مرتبط