برابری و عدم تبعیض در نظام حقوق بشر: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(صفحه‌ای تازه حاوی «'''برابری و عدم تبعیض در نظام حقوق بشر''' نام مقاله ای از علی سالاری است که در شماره 35 (ابان 1397) فصلنامه پژوهشهای حقوقی منتشر شده است. == چکیده == اندیشه مرکزی حقوق بشر کرامت ذاتی انسان است. برابری انسان‌ها نیز از کرامت ذاتی مایه می‌گیرد. با فهم...» ایجاد کرد)
 
(+ 6 categories using HotCat)
 
خط ۱۷: خط ۱۷:
* [[کنوانسیون رفع کلیه اشکال تبعیض نژادی]]
* [[کنوانسیون رفع کلیه اشکال تبعیض نژادی]]
*
*
[[رده:مقالات منتشر شده در سال 1397]]
[[رده:مقالات علی سالاری]]
[[رده:فصلنامه پژوهشهای حقوقی]]
[[رده:شماره 35 فصلنامه پژوهشهای حقوقی]]
[[رده:مقالات حقوق بشر]]
[[رده:مواد قرمز]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۲ آوریل ۲۰۲۳، ساعت ۰۰:۱۳

برابری و عدم تبعیض در نظام حقوق بشر نام مقاله ای از علی سالاری است که در شماره 35 (ابان 1397) فصلنامه پژوهشهای حقوقی منتشر شده است.

چکیده

اندیشه مرکزی حقوق بشر کرامت ذاتی انسان است. برابری انسان‌ها نیز از کرامت ذاتی مایه می‌گیرد. با فهم از این مفاهیم است که ما بر استقلال آدمی، حق انتخاب و تعیین سرنوشت فردی و اجتماعی او صحه می‌گذاریم و همه شیوه‌های تبعیض و رفتار تحقیرآمیز را مردود می‌شماریم. از این‌رو، برابری و رفع تبعیض‌های ناموجه، هدف حقوق بشر است؛ اما همچنان پرسش‌هایی مطرح است. برابری چگونه عمل می‌کند؟ چه تأثیری در جوامع دارد؟ و مهم‌تر از همه، برابری چگونه حاصل می‌شود؟ اندیشمندان از منظرهای متفاوتی به این پرسش‌ها پاسخ گفته‌اند. آنها صرفاً اعلام برابری را کافی نمی‌دانند و در خلالِ تحلیل‌های نظری، راهکارهایی برای ترویج و تقویت برابری ارائه می‌دهند. به طور خلاصه، برابری واقعی برای تحقق نیازمند مبارزه با تبعیض‌های پنهان و آشکار، توجه و احترام برابر به شهروندان از سوی دولت‌ها و اقدامات جبرانی برای کمک به افراد و گروه‌های محرومِ جامعه است.

کلیدواژه ها

  • برابری
  • عدم تبعیض
  • حقوق بشر
  • برابری ماهوی

مواد مرتبط