ترتیب اموال زوجین در حقوق ایران و فرانسه: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(صفحه‌ای تازه حاوی «این مقاله، نام مقاله ای از نجاد علی الماسی و مرتضی محمدی است که در دوره صفر شماره دوم فصلنامه حقوق تطبیقی دانشگاه مفید منتشر شده است. == چکیده == نوشتار حاضر با عنوان «ترتیب اموال زوجین در حقوق ایران و فرانسه‏» به بررسى، رژیم‏هاى مالى زن...» ایجاد کرد)
 
(+ 5 categories using HotCat)
خط ۱۲: خط ۱۲:
* رژیم جدایی اموال
* رژیم جدایی اموال
* رژیم اشتراک اموال
* رژیم اشتراک اموال
[[رده:مقالات مرتضی محمدی]]
[[رده:مقالات نجاد علی الماسی]]
[[رده:مقالات فصلنامه علمی حقوق تطبیقی دانشگاه مفید]]
[[رده:مقالات شماره دوم فصلنامه علمی حقوق تطبیقی دانشگاه مفید]]
[[رده:حقوق تطبیقی]]

نسخهٔ ‏۱۴ ژوئن ۲۰۲۳، ساعت ۲۱:۴۸

این مقاله، نام مقاله ای از نجاد علی الماسی و مرتضی محمدی است که در دوره صفر شماره دوم فصلنامه حقوق تطبیقی دانشگاه مفید منتشر شده است.

چکیده

نوشتار حاضر با عنوان «ترتیب اموال زوجین در حقوق ایران و فرانسه‏» به بررسى، رژیم‏هاى مالى زن و شوهر در حقوق ایران و فرانسه که یکى از مدرن‏ترین حقوق مدون غرب است، مى‏پردازد .

حقوق ایران به پیروى از فقه امامیه قائل به اصل استقلال مالى زوجین در مالکیت، اداره و بهره‏بردارى از اموال خودشان است . اما در حقوق فرانسه رژیم‏هاى مختلف جدایى اموال و اشتراک اموال وجود دارد . در حالى که زن فرانسوى تا دو قرن قبل، پس از ازدواج جزء محجورین در مى‏آمد اما به مرور زمان تحولاتى ایجاد شد و به زن اختیارات بیشترى اعطا گردید، البته هنوز هم، در فرانسه اختیارات زن کمتر از مرد است . ما بر این باوریم که ریاست‏خانواده و نفقه زوجه، حقوق و تعهدات متقابل براى زن و شوهر است و ریاست‏خانواده سبب الزام به انفاق است، همانطور که حمل، سبب دیگر براى الزام به انفاق به نفع زن حامله است . این در حالى است که در حقوق فرانسه تامین هزینه زندگى و الزام به انفاق از تعهدات دوجانبه است.

کلیدواژه ها

  • اموال زوجین
  • استقلال مالی زوجین
  • رژیم جدایی اموال
  • رژیم اشتراک اموال