جایگزینهاى مجازات زندان و نهاد تعزیر: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
 
(یک نسخهٔ میانیِ ایجادشده توسط همین کاربر نشان داده نشد)
خط ۱۵: خط ۱۵:
[[رده:مقالات فصلنامه علمی حقوق تطبیقی دانشگاه مفید]]
[[رده:مقالات فصلنامه علمی حقوق تطبیقی دانشگاه مفید]]
[[رده:مقالات شماره چهارم فصلنامه علمی حقوق تطبیقی دانشگاه مفید]]
[[رده:مقالات شماره چهارم فصلنامه علمی حقوق تطبیقی دانشگاه مفید]]
[[رده:مقالات حقوق کیفری]]
[[رده:مقالات منتشر شده در سال 1382]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۱۳ ژوئیهٔ ۲۰۲۳، ساعت ۱۶:۴۹

جایگزینهاى مجازات زندان و نهاد تعزیر نام مقاله ای از علیرضا محولاتی است که در دوره صفر شماره چهارم فصلنامه علمی حقوق تطبیقی دانشگاه مفید منتشر شده است.

چکیده

هر چند که تلاش فلاسفه و حقوقدانان غربى در طول قرنهاى هفده و هجده در زمینه جلوگیرى از اعمال مجازاتهاى خشن و شدید، موجب پذیرش مجازات زندان به عنوان مجازاتى اصلى در اوایل قرن نوزدهم شد، امّا دیرى نگذشت که استفاده بى رویّه از مجازات زندان، باعث بروز انتقادات شدیدى نسبت به این مجازات شد که موافقان آن را دچار تردید و در نهایت، آنان را به واکنش واداشت. یکى از مهمترین واکنشهایى که نسبت به این اعتراضات صورت گرفت، پیشنهاد استفاده از «جایگزینهاى مجازات زندان» و اجتناب از مجازات زندان، مگر به عنوان «آخرین حربه» بوده است.

مقاله حاضر، تلاشى است که به منظور تبیین جایگاه «جایگزینهاى مجازات زندان» در میان مجازاتهاى اسلامى و نحوه اعمال آنها در قوانینى که گرفته شده از نظام حقوقى اسلامند، صورت پذیرفته است. در این مقاله ثابت مى‏شود که گنجاندن نهاد تعزیر در نظام کیفرى اسلام، وسیله‏اى است براى استفاده از اقداماتى که مى‏تواند روند اصلاح مجرمان را سرعت بخشد. بنابراین «مجازاتهاى جاى گزین زندان»، در حقیقت نوعى «مجازات تعزیرى» هستند که چنانچه حاکم جامعه اسلامى اعمال آنها را به مصلحت جامعه و فرد تشخیص داد، مى‏تواند بدون هیچ محدودیتى از آنها استفاده نماید.

کلیدواژه‌ها

  • مجازات اسلامی
  • جایگزین های مجازات زندان
  • تعزیرات