مقایسۀ هیئت‌های حل و فصل اختلافات قراردادی وزارت نفت و نمونه قراردادهای بین‌المللی فیدیک: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(صفحه‌ای تازه حاوی «'''مقایسۀ هیئت‌های حل و فصل اختلافات قراردادی وزارت نفت و نمونه قراردادهای بین‌المللی فیدیک''' نام مقاله ای از رضا طجرلو و صادق عبدی است که در دوره چهارم شماره دوم(مهر1397) نشریه مطالعات حقوق انرژی دانشگاه تهران منتشر شده است. == چکیده == حل...» ایجاد کرد)
 
 
(یک نسخهٔ میانیِ ایجادشده توسط همین کاربر نشان داده نشد)
خط ۱۵: خط ۱۵:


* [[اصل 139 قانون اساسی]]
* [[اصل 139 قانون اساسی]]
[[رده:مقالات شماره دوم نشریه مطالعات حقوق انرژی دانشگاه تهران]]
[[رده:نشریه مطالعات حقوق انرژی]]
[[رده:مقالات رضا طجرلو]]
[[رده:مقالات صادق عبدی]]
[[رده:مقالات منتشر شده در سال 1397]]
[[رده:مقالات حقوق نفت]]
[[رده:مقالات حقوق انرژی]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۱۵ ژوئیهٔ ۲۰۲۳، ساعت ۱۶:۱۹

مقایسۀ هیئت‌های حل و فصل اختلافات قراردادی وزارت نفت و نمونه قراردادهای بین‌المللی فیدیک نام مقاله ای از رضا طجرلو و صادق عبدی است که در دوره چهارم شماره دوم(مهر1397) نشریه مطالعات حقوق انرژی دانشگاه تهران منتشر شده است.

چکیده

حل و فصل اختلافات قراردادهای پیمانکاری، با توجه به اهمیت اقتصادی پروژه‌های صنعت نفت و ضرورت سرعت در رسیدگی و همچنین تخصصی بودن موضوع رسیدگی و کاهش هزینه‌های دادرسی، اهمیت ویژه‌ای دارد. فیدیک برای ارائۀ الگویی یکسان در قراردادهای پیمانکاری، در سال 1999 نهادی با عنوان هیئت حل و فصل اختلافات را تأسیس کرد. وزارت نفت ایران نیز سال‌های 1387 - 1393 شیوه‌نامه‌هایی برای حل و فصل اختلاف در قالب هیئت‌های حل و فصل اختلافات مطرح کرده است که با بررسی تطبیقی این هیئت‌ها در سازمان فیدیک و وزارت نفت، نتایجی به دست آمد که نشان‌دهندۀ ایراداتی، از جمله عدم حضور اعضای هیئت حل و فصل اختلافات در طول عمر پروژه در میدان، عدم ذکر تاریخ‌های مشخص و دقیق برای هر یک از مراحل رسیدگی و همچنین عدم ایفای نقش بازدارندگی این هیئت‌ها در بروز اختلاف بین طرفین در شیوه‌نامۀ مورد استفادۀ وزارت نفت است. پژوهش پیش رو، از روش توصیفی - تحلیلی بهره برده است.

کلید واژه

  • پیمانکار
  • فدراسیون بین المللی مهندسی مشاور
  • قرارداد های نفتی
  • وزارت نفت
  • هیئت حل و فصل اختلافات

مواد مرتبط