تمایز توکیل به غیر و تفویض وکالت مطالعه تطبیقی در فقه، حقوق ایران و انگلیس: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(صفحه‌ای تازه حاوی «'''تمایز توکیل به غیر و تفویض وکالت مطالعه تطبیقی در فقه، حقوق ایران و انگلیس''' نام مقاله ای از مهسا مدنی و نجادعلی الماسی است که در دوره یک شماره دوم فصلنامه علمی حقوق تطبیقی دانشگاه مفید منتشر شده است. == چکیده == توکیل به غیر و تفویض وکال...» ایجاد کرد)
 
(+ 8 categories using HotCat)
خط ۱۶: خط ۱۶:
* [[ماده 973 قانون مدنی]]
* [[ماده 973 قانون مدنی]]
* [[ماده 972 قانون مدنی]]
* [[ماده 972 قانون مدنی]]
[[رده:مقالات نجاد علی الماسی]]
[[رده:مقالات مهسا مدنی]]
[[رده:مقالات حقوق تطبیقی]]
[[رده:مقالات حقوق خصوصی]]
[[رده:مقالات منتشر شده در سال 1393]]
[[رده:مقالات شماره دوم فصلنامه علمی حقوق تطبیقی دانشگاه مفید]]
[[رده:مقالات فصلنامه علمی حقوق تطبیقی دانشگاه مفید]]
[[رده:وکالت]]

نسخهٔ ‏۱۸ ژوئیهٔ ۲۰۲۳، ساعت ۱۵:۵۰

تمایز توکیل به غیر و تفویض وکالت مطالعه تطبیقی در فقه، حقوق ایران و انگلیس نام مقاله ای از مهسا مدنی و نجادعلی الماسی است که در دوره یک شماره دوم فصلنامه علمی حقوق تطبیقی دانشگاه مفید منتشر شده است.

چکیده

توکیل به غیر و تفویض وکالت در عین وجود برخی شباهت‌ها، متفاوت از یکدیگر هستند. توکیل به غیر اساساً تابعی از وکالت اصلی بوده و در آن ممکن است موت و حجر وکیل اول در وکالت ثانوی اثر‌گذار باشد و در برخی مواقع حق‌الوکالة‌ وکیل دوم بر عهدة وکیل اول قرار گیرد، اما تفویض وکالت با عنایت به مصداق شناخته‌شدة‌ آن یعنی سند تفویض وکالت، بر اساس انتقال قرارداد شکل می‌گیرد که نتیجة‌ آن انتقال موقعیت قراردادی، قائم‌مقامی وکیل دوم در جایگاه وکیل اول و در نهایت انتقال حقوق و تعهدات وکیل اول به وکیل دوم است. تعاقب وکلا و اعطای وکالت بلا‌عزل نیز در این دو متفاوت است. در این مقاله می‌کوشیم با رویکردی تطبیقی به فقه، حقوق موضوعة‌ ایران و انگلیس، تفاوت‌های مرقوم را تحلیل نماییم.

کلیدواژه‌ها

  • تفویض وکالت
  • توکیل به غیر
  • فقه
  • حقوق ایران
  • حقوق انگلیس

موادمرتبط