نقد فقهی - حقوقی استقلال جرم افساد فیالارض در قانون مجازات اسلامی سال 92: تفاوت میان نسخهها
(صفحهای تازه حاوی «'''نقد فقهی - حقوقی استقلال جرم افساد فیالارض در قانون مجازات اسلامی سال 92''' نام مقاله ای از سید حسین هاشمی است که در دوره سه شماره دو فصلنامه علمی حقوق تطبیقی دانشگاه مفید منتشر شده است. == چکیده == در ماده 286 قانون مجازات اسلامی مصوب سال 1392،...» ایجاد کرد) |
(بدون تفاوت)
|
نسخهٔ ۳ اوت ۲۰۲۳، ساعت ۱۵:۵۴
نقد فقهی - حقوقی استقلال جرم افساد فیالارض در قانون مجازات اسلامی سال 92 نام مقاله ای از سید حسین هاشمی است که در دوره سه شماره دو فصلنامه علمی حقوق تطبیقی دانشگاه مفید منتشر شده است.
چکیده
در ماده 286 قانون مجازات اسلامی مصوب سال 1392، جرم مستقلی به نام افساد فیالارض به رسمیت شناخته شد و در محافل فقهی و حقوقی موجب این پرسش گردید که این جرم با شرایط و تعریف معین در ماده مذکور، تا چه اندازه با مبانی فقهی و حقوقی شناخته شده سازگاری دارد؟ به نظر میرسد قانونگذار به مبانی اساسی و مسلم فقهی در تأسیس این ماده توجهی نکرده است و برخلاف اکثریت قریب به اتفاق فقهای نامدار شیعه که با جرمانگاری مستقل افساد فیالارض مخالفت ورزیدهاند، اقدام به تعریفی خودساخته از این جرم نموده و اصول و قواعد فقهی را زیر پا گذاشته است. علاوه بر این، جرمانگاری مستقل افساد به گونهای که در ماده یاد شده آمده است، با برخی اصول حقوقی از جمله اصل حداکثر دقت در تعریف جرائم نیز سازگاری ندارد. تحقیق حاضر در صدد بررسی و نقد مبانی فقهی و حقوقی این جرم است.
کلیدواژه ها
- افساد فی الارض
- قانون مجازات اسلامی
- ماده 286 قانون مجازات اسلامی
- مبانی فقهی و حقوقی