بررسی حقوق کارگران در قراردادهای کارِ تولید اموال فکری: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(صفحه‌ای تازه حاوی «'''بررسی حقوق کارگران در قراردادهای کارِ تولید اموال فکری''' نام مقاله ای از سعید حبیبا و مجید حسین زاده است که در دوره پنج شماره دو فصلنامه علمی حقوق تطبیقی دانشگاه مفید منتشر شده است. '''چکیده''' قرارداد کار تولیدِ مال فکری از مهم‌ترین نم...» ایجاد کرد)
 
(+ 9 categories using HotCat)
خط ۱۲: خط ۱۲:
* سهم منصفانه  
* سهم منصفانه  
* تخصص
* تخصص
[[رده:مقالات حقوق کار]]
[[رده:مقالات حقوق عمومی]]
[[رده:مقالات حقوق مالکیت فکری]]
[[رده:مقالات فصلنامه علمی حقوق تطبیقی دانشگاه مفید]]
[[رده:مقالات شماره دوم فصلنامه علمی حقوق تطبیقی دانشگاه مفید]]
[[رده:مقالات منتشر شده در سال 1397]]
[[رده:مقالات مجید حسین زاده]]
[[رده:مقالات سعید حبیبا]]
[[رده:قرارداد کار]]

نسخهٔ ‏۵ اوت ۲۰۲۳، ساعت ۲۳:۱۰

بررسی حقوق کارگران در قراردادهای کارِ تولید اموال فکری نام مقاله ای از سعید حبیبا و مجید حسین زاده است که در دوره پنج شماره دو فصلنامه علمی حقوق تطبیقی دانشگاه مفید منتشر شده است.

چکیده

قرارداد کار تولیدِ مال فکری از مهم‌ترین نمونه‌های قراردادی تجمیع سرمایه و تخصّص در قالبی واحد است. امروزه سرمایه‌گذاران تلاش می‌کنند با انعقاد قرارداد کار با کارگر متخصص و در قبال اعطای عوضی مناسب به او، حقوق مادی مال فکری تولیدی را از آن خود کنند. در این‌گونه قراردادها مفهوم مهم تبعیت کارگر از کارفرما رنگ و بوی خاص خود را دارد. علاوه بر این، باید اذعان داشت که در موارد متعددی، عوض اعطایی به کارگر بسیار کمتر از منافعی است که کارفرما از تجاری‌سازی آن مال به دست می‌آورد. به همین دلیل، بسیاری از کشورها اعطای سهمی از منافع را به کارگر تحت عنوان سهم منصفانه در قوانین خود به رسمیت شناخته‌اند.

کلیدواژه ها

  • قرارداد کار
  • اموال فکری
  • تبعیت
  • سهم منصفانه
  • تخصص