حق تفریح و فراغت اشخاص دارای معلولیت در پرتو اسناد بین‌المللی: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(صفحه‌ای تازه حاوی «'''حق تفریح و فراغت اشخاص دارای معلولیت در پرتو اسناد بین‌المللی''' نام مقاله ای از امیر مقامی و مریم سادات امیر شاکرمی بوده که در شماره اول دوره دهم (بهار 1397) مجله علمی مطالعات حقوقی منتشر شده است. == چکیده == تفریح و مشارکت در فعالیت‌های ف...» ایجاد کرد)
 
(+ 8 categories using HotCat)
خط ۱۵: خط ۱۵:


* [[ماده 30 کنوانسیون حقوق معلولین]]
* [[ماده 30 کنوانسیون حقوق معلولین]]
[[رده:مقالات منتشر شده در سال 1397]]
[[رده:مقالات مجله علمی مطالعات حقوقی]]
[[رده:مقالات شماره اول دوره دهم مجله علمی مطالعات حقوقی]]
[[رده:مقالات امیر مقامی]]
[[رده:مقالات مریم سادات امیر شاکرمی]]
[[رده:مقالات حقوق بشر]]
[[رده:مواد قرمز]]
[[رده:کنوانسیون حقوق افراد دارای معلولیت]]

نسخهٔ ‏۱ سپتامبر ۲۰۲۳، ساعت ۲۲:۲۱

حق تفریح و فراغت اشخاص دارای معلولیت در پرتو اسناد بین‌المللی نام مقاله ای از امیر مقامی و مریم سادات امیر شاکرمی بوده که در شماره اول دوره دهم (بهار 1397) مجله علمی مطالعات حقوقی منتشر شده است.

چکیده

تفریح و مشارکت در فعالیت‌های فراغتی و فرهنگی، روشی مؤثر به‌منظور رهایی از انزوا، بروز خلاقیت و تضمین سلامتی، به مثابه حقی فرهنگی و اجتماعی در ماده 30 کنوانسیون حقوق معلولین مورد شناسایی قرار گرفته است. مسأله پژوهش حاضر اولاً اثبات و ثانیاً تشریح ابعاد مختلف حق تفریح و فراغت معلولین در اسناد بین‌المللی است. با روش تحلیلی-توصیفی در خلال موازین حقوق بشر و با توجه به دیگر اسناد بین‌المللی، به تشریح ماده 30 کنوانسیون مزبور و تعهدات ناشی از آن پرداخته و این نتیجه حاصل می­شود که تحقق این حق برای معلولین، نیازمند ارائه تمامی امکانات، تسهیلات و اماکن تفریحی و فرهنگی در پرتو اصل عدم تبعیض، سازوکار تبعیض مثبت و رعایت مؤلفه دسترسی، با در نظر گرفتن نیازها و شرایط آنان در جامعه است. هچنین مقاله حاضر بعضی راهکارهای لازم را جهت اجرا و تضمین این حق بر می‌شمارد.

کلید واژه ها

  • شخص دارای معلولیت
  • اصل عدم تبعیض
  • حق تفریح و فراغت
  • کنوانسیون حقوق افراد دارای معلولیت
  • تضمین حق

مواد مرتبط