مفهوم اصطلاح «تا اولین جلسه دادرسی»: تفاوت میان نسخهها
(صفحهای تازه حاوی «'''مفهوم اصطلاح «تا اولین جلسه دادرسی»''' نام مقاله ای از سعید محسنی و رضا معبودی نیشابوری و سید جمال الدین موسوی تقی آبادی بوده که در شماره سوم دوره هشتم (پاییز 1395) مجله علمی مطالعات حقوقی منتشر شده است. == چکیده == در بعضی از متون قانونی ا...» ایجاد کرد) |
(بدون تفاوت)
|
نسخهٔ ۱۶ سپتامبر ۲۰۲۳، ساعت ۰۱:۰۸
مفهوم اصطلاح «تا اولین جلسه دادرسی» نام مقاله ای از سعید محسنی و رضا معبودی نیشابوری و سید جمال الدین موسوی تقی آبادی بوده که در شماره سوم دوره هشتم (پاییز 1395) مجله علمی مطالعات حقوقی منتشر شده است.
چکیده
در بعضی از متون قانونی استیفای برخی از حقوق متداعیین و یا انجام برخی از تکالیف ایشان، مقید به مهلت قانونی «تا اولین جلسه دادرسی» شده است. ابهام موجود در اصطلاح مزبور زمینه تفسیرهای مختلفی را ایجاد نموده است. هرچند که ابتدای مهلت فوقالذکر را میبایست زمان تقدیم دادخواست تلقی نمود، لیکن در خصوص تعیین پایان مهلت ممکن است آن را تا قبل از تشکیل اولین جلسه دادرسی دانست یا اولین اقدام ذینفع را در جلسه اول دادرسی نیز بر آن افزود. بهعلاوه ممکن است مهلت «تا اولین جلسه دادرسی» را تا پایان جلسه مزبور توسعه داد. با توجه به اشکالات وارد بر دو نظر نخست و مؤیدات نظر سوم، به نظر میرسد باید با رویه قضایی همراه شده، مهلت «تا اولین جلسه دادرسی» را دارای حقیقتی قانونی دانست که مقطع زمانی از تاریخ تقدیم دادخواست تا پایان اولین جلسه دادرسی را در بر میگیرد.
کلید واژه ها
- تا اولین جلسه دادرسی
- تا پایان اولین جلسه دادرسی
- مهلت های قانونی
- رویه قضایی
- دادرسی اختصاری
مواد مرتبط
- ماده 62 قانون آیین دادرسی مدنی
- ماده 63 قانون آیین دادرسی مدنی
- ماده 107 قانون آیین دادرسی مدنی
- ماده 217 قانون آیین دادرسی مدنی
- ماده 219 قانون آیین دادرسی مدنی
- ماده 288 قانون آیین دادرسی مدنی
- ماده 289 قانون آیین دادرسی مدنی