مکانیزم رد اولیه دعوا در داوری سرمایه گذاری: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(صفحه‌ای تازه حاوی «'''مکانیزم رد اولیه دعوا در داوری سرمایه گذاری''' نام مقاله ای از وحید بذار بوده که در شماره سی و سوم دوره نهم (زمستان 1399) فصلنامه علمی پژوهش حقوق خصوصی منتشر شده است. == چکیده == طرح دعاوی واهی و بی اساس که علاوه بر تضییع زمان و هزینه،...» ایجاد کرد)
 
(+ 12 categories using HotCat)
 
خط ۱۹: خط ۱۹:
* [[ماده 35 کنوانســیون اروپایی حمایت از حقوق بشر و آزادیهای بنیادین]]
* [[ماده 35 کنوانســیون اروپایی حمایت از حقوق بشر و آزادیهای بنیادین]]
* [[ماده 287 کنوانسیون حقوق دریاها]]
* [[ماده 287 کنوانسیون حقوق دریاها]]
[[رده:مقالات منتشر شده در سال 1399]]
[[رده:مقالات شماره سی و سوم دوره نهم فصلنامه علمی پژوهش حقوق خصوصی]]
[[رده:فصلنامه علمی پژوهش حقوق خصوصی]]
[[رده:مقالات حقوق بین‌الملل]]
[[رده:مقالات وحید بذار]]
[[رده:رد دعوا]]
[[رده:سرمایه گذاری]]
[[رده:دعوای واهی]]
[[رده:قواعد داوری ایکسید]]
[[رده:اعتبار امر مختوم]]
[[رده:دیوان داوری]]
[[رده:مواد قرمز]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۹ ژانویهٔ ۲۰۲۴، ساعت ۱۳:۵۶

مکانیزم رد اولیه دعوا در داوری سرمایه گذاری نام مقاله ای از وحید بذار بوده که در شماره سی و سوم دوره نهم (زمستان 1399) فصلنامه علمی پژوهش حقوق خصوصی منتشر شده است.

چکیده

طرح دعاوی واهی و بی اساس که علاوه بر تضییع زمان و هزینه، سبب تأخیر در جبران خسارت می شود، یکی از چالش هایی است که دیوان های داوری همواره با آن مواجه بوده اند. برای نخستین بار با وضع قاعده ۴۱ (۵) قواعد داوری ایکسید در سال ۲۰۰۶ میلادی این امکان فراهم شد تا متعاقب درخواست هر یک از طرف های اختلاف، دیوان داوری بتواند دعاوی را که آشکارا فاقد مبنای حقوقی هستند قبل از شروع روند رسیدگی رد کند. این مکانیزم که از آن زمان به بعد در برخی قواعد داوری و برخی آراء داوری سرمایه گذاری مورد پذیرش قرار گرفت، شروط، ویژگی ها و پیامدهای حقوقی مشخصی دارد. بدین ترتیب که این درخواست که می تواند نسبت به موضوعات صلاحیتی یا ماهیتی باشد، باید در یک مهلت زمانی کوتاه پس از ثبت دادخواست مطرح شود و درخواست کننده باید دلایل خود را ارایه کند. همچنین، رسیدگی به این درخواست، فوری است و دیوان داوری باید پس از استماع ادله و دفاعیات طرف های اختلاف در این خصوص تصمیم گیری کند. این مکانیزم از اهمیت بالایی برخوردار است، چراکه تصمیم دیوان مبنی بر پذیرش رد اولیه دعوا، اعتبار امر مختومه دارد.

کلیدواژه ها

  • رد اولیه دعوا
  • داوری ســرمایه گذاری
  • دعاوی واهی
  • قواعد داوری
  • ایکسید

مواد مرتبط