ضمانت‌اجرای رویه‌‌های بین‌‌المللی صنعت نفت در رژیم‌های مختلف بخش بالادستی: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(صفحه‌ای تازه حاوی «'''ضمانت‌اجرای رویه‌‌های بین‌‌المللی صنعت نفت در رژیم‌های مختلف بخش بالادستی''' نام مقاله ای از جواد کاشانی و جعفر دامن پاک بوده که در شماره چهل و دوم دوره یازدهم ( بهار 1402) فصلنامه علمی پژوهش حقوق خصوصی منتشر شده است. == چکیده == مشروط ن...» ایجاد کرد)
 
(+ 12 categories using HotCat)
خط ۱۵: خط ۱۵:
* [[ماده 1 قانون نفت 1366 اصلاحی 1390|ماده 1 قانون نفت]]
* [[ماده 1 قانون نفت 1366 اصلاحی 1390|ماده 1 قانون نفت]]
* [[ماده 2 قانون نفت 1366 اصلاحی سال 1390|ماده 2 قانون نفت]]
* [[ماده 2 قانون نفت 1366 اصلاحی سال 1390|ماده 2 قانون نفت]]
[[رده:مقالات منتشر شده در سال 1402]]
[[رده:مقالات شماره چهل و دوم دوره یازدهم فصلنامه علمی پژوهش حقوق خصوصی]]
[[رده:فصلنامه علمی پژوهش حقوق خصوصی]]
[[رده:مقالات حقوق نفت]]
[[رده:مقالات جواد کاشانی]]
[[رده:مقالات جعفر دامن پاک]]
[[رده:رویه بین المللی]]
[[رده:ضمانت اجرا]]
[[رده:نفت]]
[[رده:وزارت نفت]]
[[رده:داوری]]
[[رده:تخلف]]

نسخهٔ ‏۱۸ ژانویهٔ ۲۰۲۴، ساعت ۱۹:۵۰

ضمانت‌اجرای رویه‌‌های بین‌‌المللی صنعت نفت در رژیم‌های مختلف بخش بالادستی نام مقاله ای از جواد کاشانی و جعفر دامن پاک بوده که در شماره چهل و دوم دوره یازدهم ( بهار 1402) فصلنامه علمی پژوهش حقوق خصوصی منتشر شده است.

چکیده

مشروط نمودن انجام بسیاری از فعّالیت‌‌ها و تعهدات شرکت‌‌های فعّال در صنعت نفت به تطابق با رویه‌‌های بین‌‌المللی صنعت نفت یا مفاهیم مشابه از تاریخچه‌‌ای طولانی برخوردار است. این مقاله به بررسی ضمانت‌اجرای تخلّف از این رویه‌‌ها در پرتو بررسی روش‌‌های حلّ اختلاف در رژیم‌‌های مختلف حاکم بر فعّالیت‌‌های بخش بالادستی می‌‌پردازد. بررسی اختلافات و دعاوی مرتبط با تخلّف از این رویه‌‌ها نشان‌‌دهندة ضمانت‌‌های اجرای متفاوت در چارچوب شیوه‌‌های مختلف عملیات در بخش بالادستی است. با استفاده از نتایج این بررسی تطبیقی، در خصوص صنعت نفت ایران مشخص گردید که با توجه به استفاده از رژیم قراردادی در روابط بین شرکت ملی نفت ایران و شرکت‌‌های بین‌‌المللی فعّال در توسعة بخش بالادستی، ضمانت‌اجرای این رویه‌‌ها در قالب شروط قراردادی از طریق نمودن مکانیسم داوری موجب بروز ریسک‌‌های جدید خواهد شد. همچنین نشان داده شد که تدوین رویه‌‌ها و بهترین عملکردهای صنعت نفت در قالب متون مشخص و به‌روزرسانی متناوب آنها توسط ارگان‌‌های ذی‌ربط از جمله وزارت نفت، می‌‌تواند موجب کاهش اختلافات طرفین قرارداد و مشخص شدن دامنة آزادی‌عمل شرکت‌‌های طرف قرارداد در ارتباط با انتخاب و اجرای رویه‌‌ها گردد.

کلیدواژه ها

  • رویه های بین المللی صنعت نفت
  • ضمانت اجرا
  • روش های حل اختلاف
  • بخش های بالا دستی نفت

مواد مرتبط