تأثیر رمزارزها بر تحریم‌های یک‌جانبه: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(صفحه‌ای تازه حاوی «'''تأثیر رمزارزها بر تحریم‌های یک‌جانبه''' نام مقاله ای از خدایار سعید وزیری بوده که در شماره چهارم دوره دوم (مهر 1400) فصلنامه حقوق فناوری های نوین منتشر شده است. == چکیده == نظام بین‌المللی، با آن‌که برابری دولت‌ها را اصلی جدی تلقی می‌کند،...» ایجاد کرد)
 
(+ 6 categories using HotCat)
 
خط ۱۱: خط ۱۱:
* حقوق بین‌الملل  
* حقوق بین‌الملل  
* تراکنش مالی
* تراکنش مالی
[[رده:مقالات منتشر شده در سال 1400]]
[[رده:مقالات فصلنامه حقوق فناوری های نوین]]
[[رده:مقالات شماره چهارم دوره دوم فصلنامه حقوق فناوری های نوین]]
[[رده:مقالات خدایار سعید وزیری]]
[[رده:مقالات حقوق بین الملل]]
[[رده:رمز ارز]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۲۸ فوریهٔ ۲۰۲۴، ساعت ۲۲:۱۵

تأثیر رمزارزها بر تحریم‌های یک‌جانبه نام مقاله ای از خدایار سعید وزیری بوده که در شماره چهارم دوره دوم (مهر 1400) فصلنامه حقوق فناوری های نوین منتشر شده است.

چکیده

نظام بین‌المللی، با آن‌که برابری دولت‌ها را اصلی جدی تلقی می‌کند، عملاً نظامی است نابرابر که محور اصلی آن قدرت است. تحریم‌های یک‌جانبۀ دولتی چون دولت ایالات متحده که هنجارهای حقوق بین‌الملل را نقض می‌کند، نمونه‌ای از نمودها و نشانه‌های این نابرابری‌ است و دولت‌ها همواره در پی یافتن راهی برای دورزدن این تحریم‌های ناعادلانه‌اند. چندسالی است شکل‌گیری رمزارزها که امکان نقل‌وانتقالات مالی به دور از کنترل نهادهای نظارتی را فراهم آورده است، این پرسش را مطرح می‌کند که آیا ویژگی‌های خاص این پدیدۀ نوظهور آن را به ابزاری برای دورزدن تحریم‌ها بدل می‌کند؟ و آیا رمزارزها این ظرفیت را دارند که به سلطۀ دلار بر مبادلات بین‌المللی پایان دهند؟ در پاسخ باید گفت، اگرچه چنین ظرفیتی به‌صورت نظری وجود دارد و فناوری بلاکچین و رمزارزها از قابلیت انجام تراکنش‌های مالی به‌دور از سلطۀ نظام اقتصادی موجود در جهان برخوردارند، اما این ظرفیت را ندارند که به‌طور کامل سیستم مالی بین‌المللی را دور بزنند، زیرا به‌کاربردن این فناوری در مبادلات دوجانبۀ دولت‌ها مستلزم اراده‌ای سیاسی است و اکنون کشورهای کمی در جهان آن را پذیرفته‌اند.

کلیدواژه ها

  • رمزارز
  • بلاکچین
  • تحریم
  • حقوق بین‌الملل
  • تراکنش مالی