تتبعی بر مسئولیت کیفری منحرفین جنسی در پرتو نظریات جرم شناسی: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(صفحه‌ای تازه حاوی «'''تتبعی بر مسئولیت کیفری منحرفین جنسی در پرتو نظریات جرم شناسی''' نام مقاله ای از مهسا شیروی و طهمورث بشیریه بوده که در دوره پنجم شماره هفدهم (پاییز 1391) فصلنامه تحقیقات حقوقی بین المللی منتشر شده است. == چکیده == نظریات جرم شناسی در طول تا...» ایجاد کرد)
(بدون تفاوت)

نسخهٔ ‏۱۵ آوریل ۲۰۲۴، ساعت ۱۰:۱۸

تتبعی بر مسئولیت کیفری منحرفین جنسی در پرتو نظریات جرم شناسی نام مقاله ای از مهسا شیروی و طهمورث بشیریه بوده که در دوره پنجم شماره هفدهم (پاییز 1391) فصلنامه تحقیقات حقوقی بین المللی منتشر شده است.

چکیده

نظریات جرم شناسی در طول تاریخ پیدایش خود، تأثیر به سزایی بر تحولات مربوط به مسئولیت کیفری داشته اند. توجه به عنصر اراده و اختیار که از مهم ترین و مشکل ترین مباحث فکری بشر بوده و از دیرباز اندیشه انسان را به خود معطوف ساخته به عنوان زیر بنای مسئولیت کیفری در تمامی نظریات جرم شناسی قابل مشاهده بوده و در طول تاریخ جرم شناسی با نوسانات بسیاری از اطلاقانگاری اراده تا نفی اراده رو به رو شده است. اهمیت این تحولات در اراده ی نسبی برخی از مرتکبین انحرافات و جرایمی مانند انحرافات جنسی است. زیرا دستاوردهای جدید علمی ثابت کرده اند که بسیاری از منحرفین جنسی به هنگام انجام رفتار انحرافی از اراده ی تام برخوردار نبوده و دارای اراده نسبی هستند. بدون شک دستاوردهای نظریات جرم شناسی مانند تئوری مسئولیت نقصان یافته تأثیر به سزایی در تحولات مسئولیت کیفری داشته که مسئولیت کیفری منحرفین جنسی نیز بی بهره از این دستاوردها نخواهد بود.در این مقاله در صدد خواهیم بود که تأثیر نظریات جرم شناسی را بر مسئولیت کیفری منحرفین جنسی مورد تحلیل و بررسی قراردهیم.

کلیدواژه ها

  • اراده
  • منحرفین جنسی
  • مسئولیت کیفری
  • نظریات جرم شناسی

مواد مرتبط