نظریه شماره 7/1402/900 مورخ 1403/02/15 اداره کل حقوقی قوه قضاییه: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(صفحه‌ای تازه حاوی «{{جعبه اطلاعات نظریات مشورتی|شماره نظریه=7/1402/900|شماره پرونده=1402-250-900ح|تاریخ نظریه=1403/02/15}} '''نظریه شماره ۷/۱۴۰۲/۹۰۰ مورخ ۱۴۰۳/۰۲/۱۵ اداره کل حقوقی قوه قضاییه: استعلام:''' با توجه به این که برخی دفاتر خدمات الکترونیک قضایی از قبول و ارسال اظهارنامه ن...» ایجاد کرد)
 
(بدون تفاوت)

نسخهٔ کنونی تا ‏۹ مهٔ ۲۰۲۴، ساعت ۱۶:۳۲

نظریه مشورتی 7/1402/900
شماره نظریه۷/۱۴۰۲/۹۰۰
شماره پرونده۱۴۰۲-۲۵۰-۹۰۰ح
تاریخ نظریه۱۴۰۳/۰۲/۱۵

نظریه شماره ۷/۱۴۰۲/۹۰۰ مورخ ۱۴۰۳/۰۲/۱۵ اداره کل حقوقی قوه قضاییه: استعلام: با توجه به این که برخی دفاتر خدمات الکترونیک قضایی از قبول و ارسال اظهارنامه نزد مراجع دولتی خودداری می کنند، خواهشمند است اعلام فرمایید آیا دفاتر مذکور مجاز به تنظیم و ارسال اظهارنامه به مراجع دولتی می باشند؟

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه

مطابق ماده ۱۵۶ قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب ۱۳۷۹، اظهارنامه برای مطالبه حق قبل از تقدیم دادخواست و یا بیان اظهاری راجع به معاملات و تعهدات خود با دیگری ارسال می شود. بر این اساس، ارسال اظهارنامه خطاب به مدیران دستگاه های اجرایی و مقامات دولتی نیز برای مقاصد مذکور امکانپذیر است؛ هم چنانکه وفق تبصره ۴ ماده ۱۶ قانون دیوان عدالت اداری مصوب ۱۳۹۲ با اصلاحات و الحاقات بعدی مطالبه خواسته از دستگاه ذی ربط با ارسال اظهارنامه امکانپذیر است و مبدأ محاسبه مهلت مقرر نیز تاریخ همین درخواست است. شایسته ذکر است ارسال اظهارنامه برای مقاصدی غیر از موارد قانونی؛ مانند درخواست های شخصی کارکنان دستگاه های دولتی که از مجاری اداری امکانپذیر است، فاقد وجاهت است. در هر صورت، تشخیص موارد قانونی ارسال اظهارنامه از وظایف و اختیارات مرجع ثبت و ابلاغ اظهارنامه خارج است و این مرجع فقط در حدود تبصره ماده صدرالذکر مکلف است از ابلاغ اظهارنامه های متضمن مطالب خلاف اخلاق و خارج از نزاکت، خودداری کند.