اعتبار دلیل: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(صفحه‌ای تازه حاوی «مقصود از '''اعتبار دلیل''' (Credebility of Evidence)، قابل اطمینان بودن دلیل از حیث مطابقت آن با واقعیت است. در مرحله پذیرش دلیل، کافی است که دلیل ابرازی از یک اعتبار ظاهری برخوردار باشد. اما در مرحله ارزیابی و تعیین ارزش اثباتی برای دلیل، اولین و مهم‌تری...» ایجاد کرد)
(بدون تفاوت)

نسخهٔ ‏۲۰ ژوئن ۲۰۲۴، ساعت ۱۶:۰۰

مقصود از اعتبار دلیل (Credebility of Evidence)، قابل اطمینان بودن دلیل از حیث مطابقت آن با واقعیت است. در مرحله پذیرش دلیل، کافی است که دلیل ابرازی از یک اعتبار ظاهری برخوردار باشد. اما در مرحله ارزیابی و تعیین ارزش اثباتی برای دلیل، اولین و مهم‌ترین عامل، قابل اطمینان بودن دلیل است که دادرس برای ارزیابی صحیح، دقت و توجه زیادی بر آن دارد. برای مثال، در ارزیابی دلیل و تعیین ارزش اثباتی یک سند، اصالت سند پیش‌شرط استناد و استفاده از آن است. بسته به ماهیت و تعریف هر دلیل، برای ارزیابی اعتبار و قابلیت اطمینان دلیل از شاخصه‌های داخلی و خارجی آن دلیل استفاده می‌شود.[۱]

منابع

  1. دلیر, رضا; دلشاد معارف, ابراهیم; امینی, عیسی (1401). "تحلیلی بر اقناع قضایی در فرایند کشف امور موضوعی دعاوی مدنی‏". مطالعات حقوق خصوصی. 52 (3): 495–516. doi:10.22059/jlq.2022.339336.1007653. ISSN 2588-5618.