جبران خسارت ناشی از صدمات بدنی در حقوق ایران و انگلیس: تفاوت میان نسخهها
(صفحهای تازه حاوی «'''جبران خسارت ناشی از صدمات بدنی در حقوق ایران و انگلیس''' نام مقاله ای از عبدالرسول دیانی و معصومه براهیم باستانی بوده که در دوره دهم شماره سی و ششم (تابستان 1396) فصلنامه تحقیقات حقوقی بین المللی منتشر شده است. == چکیده == مقالۀ پیش رو در مقا...» ایجاد کرد) |
(بدون تفاوت)
|
نسخهٔ ۲۷ ژوئیهٔ ۲۰۲۴، ساعت ۰۰:۲۴
جبران خسارت ناشی از صدمات بدنی در حقوق ایران و انگلیس نام مقاله ای از عبدالرسول دیانی و معصومه براهیم باستانی بوده که در دوره دهم شماره سی و ششم (تابستان 1396) فصلنامه تحقیقات حقوقی بین المللی منتشر شده است.
چکیده
مقالۀ پیش رو در مقام مقایسۀ عملکرد حقوق ایران و انگلستان در رابطه با جبران خسارت بدنی برآمده و به هدف مشترک دو نظام دایر بر جبران خسارت وارده و جلب رضایت زیان دیده، و اعادۀ وضع پیشین زیان دیده است. اما در حقوق این دو کشور انواع مختلف ضررهای مادی و معنوی و جسمی با روش واحدی قابل جبران نیستند. به علاوه در نظام حقوقی انگلستان، مبلغ معینی برای جبران تمام خسارات بدنی در نظر گرفته نشده و جای خود را به ارزیابی موردی خسارت جانی داده که تعیین میزان این خسارت بر اساس موقعیت و ویژگی های زیان دیده و اوضاع و احوال هر مصدوم به طور ویژه تعیین می شود و هنوز معیار مشخص و معینی برای جبران این خسارات وجود ندارد. این در حالی است که حقوق ایران مبلغ ثابتی در همه انواع خسارات بدنی اعم از خسارات عمدی و غیرعمد تحت عنوان دیه در نظر گرفته است.
کلیدواژه ها
- دیه
- خسارت مالی
- خسارت غیرمالی
- مسئولیت زیاندیده
- مجازات فاعل جرم
مواد مرتبط
- ماده 1 قانون مسئولیت مدنی
- ماده 2 قانون مسئولیت مدنی
- ماده 5 قانون مسئولیت مدنی
- ماده 6 قانون مسئولیت مدنی
- ماده 10 قانون مسئولیت مدنی
- ماده 12 قانون مسئولیت مدنی
- ماده 14 قانون مسئولیت مدنی
- ماده 14 قانون آیین دادرسی کیفری
- ماده 152 قانون مجازات اسلامی
- ماده 156 قانون مجازات اسلامی
- ماده 375 قانون مجازات اسلامی
- ماده 526 قانون مجازات اسلامی
- ماده 527 قانون مجازات اسلامی
- ماده 528 قانون مجازات اسلامی
- ماده 332 قانون مدنی
- ماده 10 قانون بیمه اجباری